Diari Més

Nou escàndol arbitral i s'escapa la Copa (2-1)

Un penal inexistent dona al Llagostera el pas davant d’un Nàstic que va anar de més a menys i que ara només té la Lliga

Francesc Fullana, durant una acció en la primera meitat, quan el Nàstic va proposar el seu millor futbol i, fins i tot, es va avançar en el marcador.

Nou escàndol arbitral i fora de la Copa (2-1)Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Massa gran li va venir al partit a Alfredo Ramo Andrés, qui es va carregar una eliminatòria de Copa Federación en la segona part de la pròrroga. El Nàstic va fer una bona primera meitat, en la qual es va avançar a l’electrònic, va tirar enrere en el segon acte i es va deixar empatar però, en la segona part de la pròrroga, el col·legiat va assenyalar un penal inexistent a favor d’un Llagostera que no va fallar des dels onze metres i que passa a l’eliminatòria que li pot donar el somiat accés a la Copa del Rei. A banda, un gol legal no va pujar al marcador. Una diana d’Oliva anul·lada per motius que es desconeixen.

Moltes novetats les que va presentar el Nàstic a Llagostera. Joma, segon entrenador grana, va avisar que no hi hauria rotacions. Si arriba a dir que sí, possiblement es planta amb la Pobla el conjunt grana. L’únic canvi que no va ser per una rotació va ser el d’un Wilfred que patia molèsties i que va caure, d’aquesta manera, per lesió d’una convocatòria en la qual hi va entrar, com a segon porter, el jove del filial Parra.

Gonzi agafava el relleu a la porteria i, en defensa, també eren novetat Pol Domingo, en el lateral esquerre, i Marc Trilles a l’eix de la defensa. Albarrán a la dreta i Quintanilla al centre els acompanyaven. En el centre del camp, també eren novetats tant Fran Miranda com Francesc Fullana. En el 4-4-2 obligat per les dimensions del camp que va presentar el retornat Toni Seligrat, Pol Ballesteros ocupava la banda dreta i Javi Bonilla l’esquerra, amb Pedro Martín i Gerard Oliva en punta. En total, sis novetats respecte a l’onze que va perdre el passat diumenge al Johan Cruyff contra el Barça B.

El duel es va disputar amb públic a les graderies. El permès era un 50% del total, però no es van omplir els 700 llocs que es podien ocupar. Domini del Nàstic en un partit que Toni Seligrat va ser capaç de desxifrar des del principi. El control va ser grana, Bonilla era un perill constant per l’esquerra, Fullana es trobava molt a gust en la zona de creació i la defensa, comandada per Trilles, molt segura durant tot el duel. Així, la fórmula Seligrat va funcionar des del principi.

Els gironins van ser els que van tenir les ocasions inicials, comandats per un Guiu que va començar a fer mal per la dreta i que, amb el pas dels minuts va passar a l’esquerra. L’extrem tarragoní va posar-la als quatre minuts de joc a l’àrea, però la defensa tarragonina va refusar el perill. En el 12’ ho tornava a intentar, sense trobar rematador.

Poc a poc, el Nàstic va anar agafant-li el to al duel. Les ocasions també passaven a ser del Nàstic. Sorprenia Quintanilla amb una centrada des de l’extrem (s’havia quedat a dalt en una acció ofensiva anterior) i no hi va arribar pels pèls un Gerard Oliva que es va mostrar molt actiu durant tot l’enfrontament. Era el 23’ i, segons després, Pedro Martín provava sort des de lluny i amb cama esquerra, tot i que el seu tret va acabar alt.

Sempre Bonilla

El Nàstic estava cuinant alguna cosa molt interessant i Bonilla era l’home-perill. Una falta lateral seva en el 29’ gairebé acaba en gol, però la rematada de cap d’Oliva va acabar a córner, desviada pel porter local. Va ser quan faltaven tres punts per a arribar al descans quan el Nàstic es va posar per davant, gràcies a un gol anotat per Bonilla i en el qual la fortuna va acompanyar als grana.

Pedro Martín, per banda dreta, va intentar una centrada que va acabar en misto, però, afortunadament, va finalitzar en els peus de Bonilla qui, sense pensar-s’ho, va afusellar un Marcos que va arribar a tocar l’esfèrica, però que no va poder impedir la diana grana.

Va moure banqueta Oriol Alsina i va donar entrada a Genar i a Dieste, buscant un revulsiu que l’ajudés a tornar a posar les taules. Li va funcionar i, a més, també el va ajudar el fet que el Nàstic canviés completament la seva cara en el segon acte. El conjunt tarragoní no va fer una passa, sinó dues enrere, i el rival ho va aprofitar.

La precisió dels futbolistes del Nàstic també va baixar considerablement i el Llagostera va saber aprofitar aquests moments d’indecisió per llençar-se a l’atac. En una jugada acompanyada de molts rebots, gairebé va pujar l’empat Monreal en el 56’. I el domini gironí va tenir el seu premi amb el gol de Sasha, en el 76’, després de rematar una passada rasa que li va arribar des de l’esquerra en una jugada iniciada per Guiu, un dels millors del duel. Abans, Toni Seligrat havia donat entrada a Javier Ribelles per Pedro, centrecampista per davanter, i a Joan Oriol per Domingo, home per home. No li va sortir bé, ja que tan sols van ser quatre minuts amb un migcampista més, situació que no li va servir per mantenir un resultat que li anava de perles al valencià. Fran Carbia ja era al camp, ja que havia estat el primer canvi i, abans del final del temps reglamentari, Seligrat va donar entrada a Joel Marín, buscant la victòria abans del 90’. Ell mateix, en el 92’, va tenir a les seves botes el segon, però un xut tal com queia i des de molt lluny va marxar desviat a l’esquerra de la porteria rival.

Carbia es lesiona

La pròrroga va començar amb mal peu. Concretament, ho va fer un Fran Carbia que, als set minuts de la primera meitat, va haver d’abandonar el camp perquè es va torçar el turmell i va entrar Amang per ell. També ho va fer Jesús Rueda per Fran Miranda, en el que era el sisè canvi dels tarragonins. Sasha va posar la por al cos als tarragonins en el 100’, amb una rematada de cap que va marxar per sobre del travesser. I també va tenir la seva Bonilla qui, des de la frontal, va disparar i la pilota va sortir llepant el travesser.

L’àrbitre, lamentable

I una nova decisió arbitral va provocar una derrota del Nàstic. Entre el partit a Ebro, el del Johan Cruyff i el de Llagostera, la cosa comença a fer pudor, o, com a mínim, a molestar, ja que, tot i que en el primer cas els tarragonins van guanyar, en el segon la broma els va costar tres punts i, en el de Llagostera, l’eliminació de la Copa Federación. El col·legiat va assenyalar un penal inexistent de Carlos Albarrán, que va estirar el braç a l’àrea però que, amb l’aire que va moure, va desplaçar Sasha. Va notar un moviment el davanter del Llagostera i, molt murri, es va llençar. L’àrbitre va caure a la trampa. Una acció que va costar una eliminació al Nàstic i la possibilitat de jugar la Copa del Rei i d’embutxacar-se 90.000 euros.

FITXA TÈCNICA

Llagostera. Marcos, Pere Martínez (Aimar, 120’), Monreal, Diego, Roig (Genar, 46’), Manchón (Dieste, 46’), David García (Magallan, 74’), Guiu (Lucas Viale, 112’), Gil Muntadas (Dubasin, 106’), Cortés i Sascha.

Gimnàstic. Gonzi, Carlos Albarrán, Marc Trilles, Quintanilla, Pol Domingo (Joan Oriol, 72’), Pol Ballesteros (Fran Carbia, 62’) (Thomas Amang, 97’), Fran Miranda (Jesús Rueda, 97’), Francesc Fullana, Javi Bonilla, Gerard Oliva (Joel Marín, 85’) i Pedro Martín (Javier Ribelles, 72’).

Gols. 0-1, Javi Bonilla (42’); 1-1, Sasha (76’); 2-1, Cortés de penal (110’).

Àrbitre. Alfredo Ramo Andrés (aragonès). Va mostrar la targeta groga als locals Sergio Cortés i Lucas Viale; i als visitants Marc Trilles, Pol Domingo, Joan Oriol, Joel Marín, Carlos Albarrán i Jesús Rueda. També va veure la targeta groga l’entrenador visitant, Toni Seligrat. Va expulsar amb targeta vermella directa al visitant Javi Bonilla (111’).

Incidències. L’Estadi Municipal de Llagostera va acollir a uns 400 espectadors.

tracking