Diari Més

El públic entra als camps de Segona B i el Nou Estadi arrencarà el curs desert

El fet de no homogeneitzar la competició pel que fa a assistents perjudica a aquells que no poden deixar entrar gent als seus estadis

De dalt a baix i d'esquerra a dreta, els camps del Llagostera, Espanyol B, Peña Deportiva i Etzineta.

El públic entra als camps de Segona B i el Nou Estadi arrencarà el curs desertTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nou Estadi viurà la seva estrena oficial aquest diumenge. Serà en la segona jornada del campionat de Lliga del subgrup 3A de la categoria de bronze del futbol espanyol. Un Nàstic de Tarragona-Badalona que no comptarà amb ningú a les graderies. És una mesura promoguda per l’Ajuntament de Tarragona, no tan sols al Nàstic sinó a tots els recintes esportius per tal de vetllar per la seguretat de les persones a causa de la pandèmia del coronavirus.

La mesura pot ser discutible o no, depèn des d’on es miri, el que no hauria de ser-ho és que s’hauria d’homogeneïtzar aquesta situació. O sigui, que si no hi ha gent en un camp de futbol de Tarragona, tampoc n’hi hauria d’haver en un de Barcelona, per posar d’exemple l’origen dels clubs que s’enfronten al Nàstic. No hi va haver espectadors a les graderies de l’Estadi Johan Cruyff durant la derrota del Nàstic de diumenge, però sí que n’hi va haver en els altres dos duels del subgrup 3A que es van desenvolupar durant aquest passat cap de setmana.

L’Espanyol B-Prat va comptar amb 200 socis locals a les seves graderies i, per posar un altre exemple, el Llagostera-Andorra també va comptar amb espectadors a les graderies. De fet, el Nàstic ja coneix que aquest dijous, en el marc de la segona ronda grana de la Copa Federación, hi haurà gent animant als equips tal com els han confirmat els gironins.

Aquesta situació de desigualtat s’estén a tot el territori nacional. I és que, per posar un altre exemple, també molt proper, en el subgrup 3B, el que s’acabarà unint al 3A en els emparellaments per l’ascens, també hi va haver públic en alguns camps. L’Atzeneta va acollir força gent al camp, tal com es pot veure en les imatges que mostra en les seves xarxes socials, així com la Peña Deportiva, que amb el calor del seu públic, va derrotar al Villarreal B en el partit inaugural de la temporada 2020-21.

La salut és el que impera i, per tant, el consistori tarragoní va prendre aquesta determinació, però el greuge comparatiu és greu. No és el mateix tenir 100, 200, 500 0 5.000 persones animant des de dalt i des dels cantons que jugar amb un camp buit i en el que tan sols se sentin els crits dels entrenadors, les lamentacions dels jugadors, el xiulet del col·legiat i els ànims d’aquells pocs que aconsegueixin trobar una escletxa per l’exterior del camp per a intentar veure els seus en acció sense tenir la necessitat de fer-ho per cap plataforma televisiva ni per cap mitjà radiofònic.

La complicada situació

De moment, la decisió a Tarragona és ferma i, potser, amb el pas dels dies, on canviarà serà en alguns indrets del país, ja que la situació en tot el relacionat amb el coronavirus va empitjorant, amb més contagis i morts a mesura que van passant les setmanes. Han tancat els bars i restaurants, però molts espectacles esportius es poden veure amb públic. I ja no tan sols pel que fa a futbol. Fontajau, on juga els seus partits el Bàsquet Girona, també té permès l’accés al camp.

La Primera i la Segona Divisió espanyoles de futbol han arrencat la temporada sense públic a les graderies. I és que els clubs són conscients que són milers els espectadors que s’aplegarien cada dissabte o cada diumenge als camps, amb la inseguretat que aquesta circumstància comporta.

De moment, a Tarragona no hi ha públic i, en altres indrets sí. Caldrà veure com evoluciona la temporada i si l’evolució és ascendent o descendent. O sigui, si els camps acaben plens de gent quan acabi el curs o, per contra, es veuen imatges completament buides com les del Nou Estadi.

tracking