Diari Més

Societat

El pare del Patronat d'Esports de Tarragona es jubila

Josep Lluís Inglés fa un pas al costat després d’una vida sencera dedicada a l’esport de la ciutat de Tarragona

Inglés, a la dreta de la imatge, amb Jordi Pujol en la inauguració del pavelló de Campclar.

El pare del Patronat d'Esports de Tarragona es jubilaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha una persona que es pot relacionar al Patronat Municipal d’Esports de Tarragona des del seu naixement, aquest és Josep Lluís Inglés. El que va ser director d’Instal·lacions Esportives del Patronat es pren un merescut descans en forma de jubilació després de tota una vida dedicada a allò que han estat les seves dues passions: l’esport i Tarragona. Tan sols li falta un colofó en forma de llibre per a compartir les seves experiències, que no han estat poques.

Ingés ha estat tot un referent en la gestió esportiva de Catalunya i, a banda, està considerat com el pare del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona. Ara bé, també compta amb un passat esportiu a les pistes i als camps ja que, entre d’altres, l’any 1969 va participar amb la Selecció de Tarragona vestint la samarreta del col·legi Sant Pau. Com a jugador de futbol, va militar en entitats com la Canonja, el CF Riudoms o el Sant Pau i també va jugar a futbol sala.

No tan sols va jugar, sinó que també va entrenar. Durant quinze anys, va fer-ho com a tècnic de l’equip de bàsquet del Sant Pau o també ho va ser a la facultat, amb els equips masculí i femení. I, de les banquetes, als despatxos. Secretari tècnic del Consell Comarcal d’Esports del Tarragonès des de la seva creació, l’any 1980, fins al 1984. Una dilatada carrera que el va portar a convertir-se, l’any 1985, en Gerent del Servei Municipal d’Esports.

El repte no era per a fer broma. Josep Lluís Inglés tenia la missió de gestionar les primeres instal·lacions esportives municipals. El març del 1989, el servei municipal va passar a convertir-se en el que ara es coneix com el Patronat Municipal d’Esports i, fins a l’any 2000, ell en va ser el director-gerent. Una de les imatges pel record és la del llavors president Generalitat, Jordi Pujol, inaugurant les instal·lacions de Campclar amb Inglés al seu costat. Aquest equipament és un dels majors orgulls de Tarragona i ara s’hi ubica també l’Anella Mediterrània.

Peça clau en el canvi del model de gestió del Patronat, va organitzar els Jocs Juvenils de Ciutats Agermanades, va coordinar els voluntaris tarragonins pels Jocs Olímipcs de Barcelona ‘92 o va ser cofundador del grup de tècnics d’esports tarragonins. Caràcter dur, però sempre defenia als seus, Campclar és i serà casa seva. Més que merescut descans el seu.

Inglés, portant la torxa olímipica.

El pare del Patronat d'Esports de Tarragona es jubilaCedida

tracking