Diari Més

Què passa amb Thomas Amang?

El jugador no deixa enrere les lesions i tampoc s’ha acabat d’adaptar a Tarragona

Thomas Amang, durant el Nàstic-Horta (0-0), primer duel de la pretemporada grana.

Què passa amb Thomas Amang?Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thomas Amang és un dels majors talents que hi ha a la plantilla del primer equip del Gimnàstic de Tarragona, però alguna cosa no funciona perquè l’africà encara no ha esclatat com s’esperava i les seves aparicions, des de l’arribada a l’entitat catalana, han estat testimonials.

Amang encadena lesió rere lesió des de la seva arribada i, a més, a principis d’aquesta pretemporada, va protagonitzar algun acte d’indisciplina que, després d’una xerrada amb ell, sembla que han quedat solucionats. El futbolista camerunès no s’ha acabat d’adaptar a Tarragona i hi ha hagut alguns moments de tensió, els quals han quedat enrere. El que no s’ha solucionat són les lesions, contínues i que estan privant a l’afició del Nàstic de poder veure amb continuïtat un futbolista que ha demostrat sobre el verd que, quan juga, pot ser molt vàlid i pot aportar espurna i qualitat a la zona atacant.

Ja va explicar Toni Seligrat en la roda de premsa de la setmana passada que l’única baixa que tenia l’equip era la de Thomas Amang. L’entrenador grana va especificar que «és l’únic futbolista que no entrena fa setmanes», referint-se a un Amang que té «problemes musculars, primer era l’isquiotibial i ara és l’adductor». El davanter es va lesionar durant el partit d’entrenament contra el filial CF Pobla de Mafumet i, des de llavors, no ha tornat a exercitar-se al mateix nivell que la resta de companys.

És una llàstima que el Nàstic no tingui la possibilitat de comptar amb un futbolista que, amb ell al camp, sempre passen coses. Contra l’Horta, en el primer duel de la pretemporada, va deixar bones sensacions i, dies més tard, al Johan Cruyff contra el primer equip del FC Barcelona, va jugar una hora i també va fer sensació de perill sobretot per banda esquerra. Ara bé, des de llavors, ha desaparegut.

Lluitar per la titularitat

Amang seria un dur competidor amb els actuals presumptes titulars a la davantera, però el fet de no estar bé físicament impedeix que pugui ser així. Brugui és indiscutible a la banda dreta i Gerard Oliva també s’ha fet amb la confiança de l’entrenador pel centre. A l’esquerra, amb Amang fora de joc, Pedro Martín, Fran Carbia, Pol Ballesteros, Pol Prats i Joel Marín es disputaran un lloc. De moment, sembla que Pedro és qui parteix amb avantatge, però en això del futbol mai se sap i els entrenadors també deixen sempre algun truc amagat en forma de futbolista que sembla que no serà titular i ho acaba sent.

La passada temporada tampoc va gaudir d’oportunitats, sempre castigat per les lesions. L’africà va jugar 185 minuts en Lliga, repartits en cinc aparicions, tot i que també va ser l’heroi a la Copa del Rei, ja que els seus dos gols contra l’Olot, sortint des de la banqueta durant la pròrroga, van servir per passar de ronda.

tracking