Diari Més

El Procicat aturarà les competicions esportives catalanes durant 15 dies

Els equips podran entrenar amb normalitat

El club analitzarà aquest dilluns si s'ha incomplert el codi intern.

Suspenen un partit de futbol femení pels insults masclistes fets per l'equip de veterans del mateix clubPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana, tal com confirmarà demà el Procicat. En principi, la mesura no hauria d’afectar ni a la Segona Divisió B ni a la Tercera Divisió de futbol espanyoles (Nàstic, CF Pobla de Mafumet i Valls), a les competicions LEB ni EBA de Bàsquet (CBT, CB Valls, CB Salou i ADT), la Superlliga B de voleibol (CV SPiSP) ni a l’OK Lliga (Reus, Calafell i Vendrell).

Els entrenaments es podran fer amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts. Les federacions esportives estan desenvolupant totes les competicions sense incidències, complint els protocols de Salut i la Secretaria General de l’Esport.

El Procicat ha pres aquesta mesura en el marc de les restriccions que prepara el govern català per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies.

Les mesures entrarien en vigor abans del cap de setmana, però les federacions catalanes ja assumeixen el seu compromís de reduir les competicions per contribuir a aturar la mobilitat durant els caps de setmana a tot Catalunya.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha explicat que «l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc».

Aquesta decisió, que encara haurà de validar un jutjat, no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos, i farà posposar competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria en l’àmbit català. Aquestes competicions ja previstes s’hauran de recol·locar al calendari

tracking