El Nastic venç, convenç i passa de ronda a la copa RFEF (0-2)

El conjunt tarragoní ha jugat millor que el C.D. Ebro i s'imposa amb gols de Brugi i Fran Miranda

Imatge d'un enfrontament entre el Nàstic i el C.D. Ebro

El Nastic venç, convenç i passa a semifinals de la copa RFEF (0-2)Nàstic

Un competitiu Nàstic passa a vuitens de la Copa Federación i a semifinals del seu grup després de guanyar al C.D. Ebro per 0-2 amb gols de Brugui i Fran Miranda de forma sòlida i demostrant un nivell de joc molt superior al del seu rival al què no ha donat gairebé opcions de victòria.

Els grana han visitat avui l'Estadio Pedro Sancho, a Saragossa, on els ha rebut el C.D. Ebro com a rival per disputar el primer partit dels tarragonins a la Copa Federación. A priori, aquest havia de ser un enfrontament que demostrés el nivell i prestacions de la plantilla del Nàstic que dirigeix Toni Seligrat i així ha estat. Els grana arribaven a Saragossa amb una sola derrota en un amistós contra el Barça al seu caseller i amb la mentalitat de guanyar, ja que no tenien cap altra alternativa si volien seguir vius dins de la lluita per accedir a la propera Copa del Rei en una classificació que era a partit únic.

En un partit al qual ha pogut assistir un nombre limitat d'aficionats, el Nàstic no s'ha deixat intimidar i ha començat atacant als locals arribant a l'àrea contrària en moments puntals. El conjunt de Seligrat ha estat el principal protagonista dels primers instants d'un enfrontament que s'havia convertit en un monòleg dels tarragonins gràcies, en part, a la formació ofensiva de 4-3-3 amb la que arrancaven.

Un xut des de fora de l'àrea de Brugui ha estat l'oportunitat més clara dels primers 15 minuts pels tarragonins alhora que els locals, que s'adonaven del nivell que estava imposant el Nàstic i la comoditat amb la qual jugaven els visitants, han fet un canvi de ritme per fer-se veure al seu territori i arribar perillosament un parell de vegades seguides a porteria de Wilfred sense èxit.

Pedro ha desaprofitat una pilota que li arribava d'un xut de falta quan estava sol davant la meta i, en la contra de la mateixa jugada, el C.D. tenia la més clara fins al moment en un precís xut de Carrión que Wilfred ha allunyat amb les mans. El partit s'ha estabilitzat i, tret d'algunes arribades tímides i un discret xut de Gerard Oliva que aterrava molt lluny de la porteria de Matic, cap dels dos equips aconseguien una clara possessió de la pilota. La sorpresa ha arribat al temps afegit quan Trilles ha aparegut tot sol al segon pal on esperava desmarcat la seva oportunitat i, quan ha rebut la pilota, l'ha enviat a l'esquadra per obrir el marcador però, instants després, l'auxiliar ha considerat erròniament que el defensa del Nàstic estava fora de joc tot i que el gol era legal, privant als grana de marxar al descans per davant del marcador.

La segona part no ha pogut començar millor pel Nàstic gràcies a un gol de Brugui que, aprofitant un error defensiu de l'Ebro, ha recuperat la pilota amb un control orientat amb el cap, s'ha desfet de la defensa i l'ha conduït fins a l'àrea dels locals per enviar-la al fons de la xarxa amb la seva cama dreta. El Nàstic, en estat de gràcia, ha calcat el guió de la primera part i dominava els primers instants un cop s'ha reiniciat el joc, sense donar gaires opcions als locals. Novament els tarragonins han amenaçat als aragonesos arribant als terrenys de Matic on Bonilla ha provat sort des de fora de l'àrea. També els arlequins donaven mostres de millora en el seu joc, intentant fer acte de presència a l'àrea de Wilfred tot i que els locals no acabaven de fer el pas definitiu que suposava entrar de nou al partit.

Vint minuts després de l'inici de la segona part arribava l'opció més clara pel C.D. Ebro després d'un centre immers en polèmica perquè els locals reclamaven una falta i mans d'un dels defenses del Nàstic malgrat que, finalment, l'àrbitre ha considerat que l'acció no mereixia càstig. Un important factor a tenir en compte durant la segona part ha estat el fort vent que bufava al Pedro Sancho i què, probablement, ha desviat el potent i perillós xut de falta de Bonilla que ha marxat per l'esquerra la porteria dels locals i, encara que no era encertat, demostrava la superioritat del Nàstic que controlava el partit.

El mateix Bonilla ha estat l'encarregat de treure una falta des del lateral esquerre del terreny de joc des d'on feia volar la pilota fins al centre de l'àrea cap a on corria tot sol Miranda que rematava la pilota a plaer i feia el segon pel Nàstic. Des d'aleshores, el conjunt tarragoní dominava amb solvència un enfrontament que havia dominat en major mesura que els arlequins i que, presumiblement, ja tenia la butxaca.

A les acaballes, el partit s'ha adormit afavorint al Nàstic que manava de forma sòlida gràcies al 0-2 al marcador, controlant el joc i no donant opció de remuntada d'un imprecís C.D. Ebro que no trobava la manera de destacar i es desesperava per moments. El Nàstic, per la seva part, s'ha dedicat a deixar passar els darrers minuts de l'enfrontament, fer temps i alentir el ritme de joc d'un partit que ha merescut guanyar des dels primers minuts amb un nivell de joc molt superior al del seu rival.

Amb aquesta victòria, al Nàstic li queden dues eliminatòries a partit únic per tenir accés a la disputa de la Copa del Rei.

Fitxa tècnica

NÀSTIC Wilfred, Albarrán, Trilles, Quintanilla, Bonilla, J. Oriol, Fullana, Ribelles, Brugui, Gerard Oliva, Pedro. Tambe han jugat Rueda, Fausto Tienza, Fran Miranda, Carbia i Lasso.

C.D EBRO Matic, Palomares, Espín, Xiker, Royo, Blas, C. López, Juan Guitiérrez, Higón, Carrión, J.Morillas. També han aparegut Joserra, De Lerma, Leira i Vidal.

GOLS: 0-1, Brugé (47’), 0-2 Miranda (76’)

ÀRBITRE:Rodrigo Sánchez (Comité Riojano) Ha mostrat tarjeta groga a Trilles, Bonilla i a Carrión, Espín, Vidal