Diari Més
Josep Maria Andreu

President del Gimnàstic de Tarragona

«L'objectiu és pujar a Segona A, no fer-ho seria un cop dur»

El president del Nàstic està molt satisfet amb la plantilla que han confeccionat i vol regalar als socis un retorn a les categories professionals

Josep Maria Andreu, al Nou Estadi, temple que enguany possiblement no començarà amb tothom al camp a causa de les limitacions que provocarà la pandèmia del coronavirus.

«L'objectiu és pujar a Segona A, no fer-ho seria un cop dur»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com es troba?

—Em trobo bé, animat, però preocupat per la situació que està vivint la societat amb aquesta pandèmia. Tinc ganes que aquesta desgràcia acabi aviat i que tothom pugui tornar a la normalitat.

—Quina temporada més estranya que ens espera, no creu?

—Sí, però estem molt contents amb la pretemporada que estem fent. Estem feliços per haver pogut mantenir el bloc de futbolistes de la temporada passada i hem incorporat els jugadors que realment volíem per a completar la plantilla. Estic personalment content amb el treball dels tècnics i molt il·lusionat. Serà una temporada en la qual començar bé serà molt important, ja que el format serà diferent, i ens la juguem des del principi. Hem de quedar entre els tres primers i tenim clar l’objectiu: tornar a la Lliga de Futbol Professional.

—Què li va passar pel cap quan l’any passat van donar per finalitzat el campionat per culpa de la covid-19?

—Va ser un moment de preocupació perquè l’equip estava millorant. Tots volíem acabar bé la temporada. Malauradament, a causa de les circumstàncies es va cancel·lar i va ser una campanya absolutament atípica.

—Econòmicament, el cop va ser molt dur?

—Ha estat dur perquè des del mes de març el Nàstic no ha tingut cap ingrés, però sí que ha hagut d’afrontar despeses que tenia compromeses.

—Quin serà el pressupost de la 2020-21?

—Serà un pressupost difícil i complicat. Serà un pressupost d’uns quatre milions d’euros, però hem de tenir en compte que arrencarem amb unes pèrdues d’aproximadament un milió d’euros.

—Els jugadors van entendre la situació?

—Al començament va costar però, al final, ho van entendre. Van comprendre que la suspensió de la temporada era definitiva i havíem de fer un ERTO durant dos mesos, els de maig i juny. Els mesos de març i abril vam pagar a tothom íntegrament les nòmines.

—L’ERTO era l’única solució?

—Era l’única que vam trobar pel bé de tothom, tant pels jugadors, com els empleats i pel club.

—La plantilla i el cos tècnic van posar pegues a l’ERTO?

—El 95% va entendre la situació.

—Durant els mesos d’incertesa, tenien clar que aquesta temporada sí que es jugaria?

—Mai ho he tingut clar del tot, la preocupació era màxima. L’únic que em tranquil·litzava era veure com començaven els campionats de Primera i Segona Divisió i que la Federació Espanyola volia que Segona B i Tercera es disputessin. Això no ha acabat i la preocupació està damunt de la taula.

—Els ha costat molt confeccionar la plantilla amb aquesta conjuntura econòmica?

—No, perquè hem pogut mantenir el bloc de l’any passat i teníem molt clares les incorporacions que volíem. Hem aconseguit el cent per cent dels futbolistes que buscàvem.

—Per què van trigar tant a oficialitzar-se els fitxatges de Joan Oriol i de Marc Trilles?

—Ells tenien una situació complicada de solucionar amb el Lleida, però acabaven contracte i nosaltres ens vam posar d’acord amb ells i els vam signar quan va passar el 30 de juny.

—Tenen la plantilla que volien?

—Sí. Són jugadors amb el màxim compromís amb el nostre projecte.

—Els fitxatges ja han arribat tots, però encara hi ha jugadors que han de marxar perquè no compten, com són els casos de Romain Habran i Jonathan Pereira. Per què està costant tant?

—A Tarragona s’hi està bé. Tenen bons contractes i és difícil trobar clubs com el Nàstic. Això complica una mica la situació. Els tècnics van demanar les seves sortides i la de Ferran Giner.

—Si no marxen, es quedaran sense fitxa?

—Sí. No tenim cap fitxa disponible.

—Tenen previst començar negociacions per a renovar a algun jugador?

—Quan comenci la temporada repassarem els jugadors que acaben contracte i intentarem renovar als que ens interessin.

—Per què es va planificar tan malament la plantilla de la temporada passada?

—No es va fer la millor planificació possible. S’ha de ser realista, les coses van sortir molt malament.

—Quin jugador és el que més el va decebre?

—Molts.

—I el que més el va sorprendre?

—Fran Miranda.

—Què canviaria si pogués tirar enrere en el temps?

—Sempre ho intento fer tot amb la màxima il·lusió i, com en tot a la vida, no sempre surt bé. Per això, aquesta temporada tornem a buscar la millor plantilla amb ganes de complir les metes del club i els somnis dels nostres socis.

—Per què decideixen contractar Ton Seligrat?

—Vam mantenir reunions amb diferents entrenadors i aquest va ser el que ens va agradar més. A mi, particularment, hi ha una cosa que em va encantar, i és que ell ens va dir que es considerava entrenador de Segona A i que sabia que per entrenar en aquesta categoria havia de pujar amb un equip com el Nàstic.

—Estan satisfets amb el seu rendiment?

—Sí. Ell no va tenir prou temps per poder demostrar què pot fer amb aquest equip.

—Va tenir por en algun moment per un possible descens a Tercera Divisió?

—No, mai. Al desembre vam fer una sèrie de fitxatges perquè vam veure que les coses no havien sortit bé, però patir per baixar de categoria, mai de la vida.

—Quina és la mínima meta que ha de tenir el Nàstic de cara a la 2020-21?

—Quedar primers.

—No pujar a Segona Divisió A seria un fracàs?

—Seria un cop dur. L’objectiu màxim és pujar a Segona Divisió.

—Què en pensa de l’organització de les noves categories de cara a la pròxima temporada?

—Un despropòsit, però davant de la situació que estem vivint s’ha buscat una solució i, potser, és el mal menor per a tots.

—Perjudica el sistema de puntuació?

—No, nosaltres ens hem de preocupar de guanyar partits, posar-nos entre els tres primers ràpidament i no pensar en res més.

—Creu que és segur que hi hagi públic al Nou Estadi?

—Estic convençut que sí. Prendrem totes les mesures necessàries perquè la nostra gent pugui anar al camp, ja que és fonamental per a nosaltres. Sabem que entrarà gent al Nou Estadi. No sabem si tots els socis, almenys d’inici, però haurem de buscar una idea imaginativa perquè la gent pugui estar amb l’equip.

—Tot i no saber si podrien anar al camp, hi ha socis que han renovat el carnet. Què en pensa?

—Això té un gran valor. Tenen un sentiment pel Nàstic que és espectacular i això és el que t’ajuda a continuar endavant i treballar cada dia amb el màxim esforç, il·lusió i sacrifici.

tracking