Diari Més

El Nàstic treballa perquè tots els socis puguin veure els partits al Nou Estadi

El club ha d’elaborar un pla i presentar-lo a la Generalitat perquè el govern pugui valorar incrementar l’aforament permès

Afició al Nou Estadi.

El Nàstic treballa perquè tots els socis puguin veure els partits al Nou EstadiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Administració del Gimnàstic de Tarragona s’ha marcat un objectiu prioritari a nivell social: que tots els abonats del club puguin veure el seu equip en acció des del Nou Estadi. Segons la normativa que ha preparat l’Ajuntament de Tarragona, el màxim de l’aforament permès en els equipaments municipals serà d’un màxim del 25%, amb què, en el cas del Nàstic, serien 3.625 espectadors, ja que el total d’espectadors que caben en el Nou Estadi és de 14.500 persones.

Aquestes xifres semblen insuficients en el si de l’entitat tarragonina, que ja s’ha posat mans a l’obra per a intentar que cap soci es quedi fora del camp. La meta serà complicada, ja que, per culpa de l’aparició del coronavirus, les restriccions a tots els nivells estan a l’ordre del dia. Això sí, sempre pensant en la salut de les persones, que sempre és la màxima prioritat.

Actualment, segons les dades del club, les xifres de socis han passat, de llarg, les 4.000 altes (entren també renovacions), amb què, amb aquest màxim de 3.625 places disponibles, es faria curt. Per aquest motiu, el club grana ha posat en marxa la maquinària. La idea és, almenys, intentar ampliar aquests més de 3.000 per a arribar a xifres superiors, tot i que el Nàstic no es marca cap nombre en concret, ja que seria, ara mateix, especular per especular.

En principi, la normativa que dicta al Generalitat de Catalunya parla d’un màxim de 2.000 espectadors o fins a 3.000 en els esdeveniments i competicions esportives a l’aire lliure, quan es tractin d’espais sectoritzats. Aquestes persones s’hauran de situar en seients preassignats, fent ús sempre de forma obligatòria de la mascareta. A més, s’haurà de portar un registre del seients.

Ara bé, en els casos d’instal·lacions esportives estables amb una capacitat d’aforament de públic superior als 5.000 espectadors, els organitzadors hauran de garantir una distància de seguretat d’1,5 metres entres els espectadors i l’espai de 2,5 metres quadrats per espectador. Complementàriament, i perquè l’esdeveniment esportiu pugui desenvolupar-se, els organitzadors hauran de presentar amb antelació a la celebració de l’esdeveniment un pla específic amb els protocols establerts per a la realització de l’esdeveniment davant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, que serà qui decidirà si ho valida o no.

Sobrepoblació a Tribuna

El Nàstic està treballant per poder presentar aquest informe i, d’aquesta manera, aconseguir incrementar aquest aforament màxim que, de moment, se situa en els 3.625 espectadors que el club troba insuficients per poder garantir la presència de tots els seus abonats al camp.

Per altra banda, el club també està treballant per decidir de quina forma poden acudir al camp els socis de la zona de Tribuna. Aquesta zona està plena i seria impossible, amb la distància de seguretat obligatòria, poder ocupar-la. El Nàstic està valorant la possibilitat de realitzar rotacions entre els abonats de Tribuna o donar certa prioritat als que tinguin més antiguitat, encara que no hi ha cap decisió al respecte.

tracking