Diari Més

El nou rol de Pedro Martín al Nàstic

L’andalús parteix com a extrem esquerre titular en una demarcació en la qual hi haurà molta competència

Pedro Martín, durant el Nàstic-Espanyol B del passat dissabte al Nou Estadi (2-2).

El nou rol de Pedro Martín al NàsticNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta temporada es podrà veure a un «nou» Pedro Martín al Nou Estadi. L’atacant andalús agafarà un rol diferent al de la temporada passada ja que, en principi, partirà des de la banda esquerra de l’atac, allunyant-se de la posició de «9» pur que va desenvolupar la passada temporada.

Això no significa que Pedro deixarà de jugar de davanter centre referència de forma definitiva. Simplement, que Toni Seligrat li ha trobat una nova demarcació on les prestacions del futbolista poden millorar les de la temporada passada.

Després de finalitzar la passada temporada de forma prematura a causa de coronavirus, Diari Més ja va informar que a Toni Seligrat li rondava pel cap la possibilitat que Pedro Martín caigués a la banda esquerra i que seria aquí on tindria més protagonisme de cara a la campanya 2020-21. Almenys, pel que s’ha pogut veure al llarg de la present pretemporada, serà així, ja que, quan ha estat al cent per cent i sense molèsties, l’andalús ha començat actuant a la banda esquerra, amb Gerard Oliva o Fran Carbia per la part central, habitualment.

Les condicions de Pedro Martín ajuden a rendir en aquesta demarcació. No actua el futbolista com a un extrem a l’ús, corrent la banda i posant l’esfèrica al davanter centre mitjançant una centrada. La seva funció és la de jugar una mica al costat del punta i traçar diagonals per poder facilitar la feina als seus companys, que poden realitzar millors desmarcades i ocupar espais en el camp que poden ser claus en la consecució d’un gol.

No és nou per a ell

La posició d’extrem esquerre no és nova per a Pedro Martín. De fet, ja la va ocupar en una de les millors temporades de la seva carrera. Va ser quan vestia la samarreta del Mirandés, en les temporades 2014-15 i 2016-17 quan Pedro Martín va demostrar les seves habilitats per la banda esquerra. Després, en la resta d’equips en els quals va militar, el malagueny sempre va acabar jugant més centrat. La seva alçada sempre ha ajudat a comptar-lo com a un «9» de referència, encara que les seves habilitats han demostrat que, en moltes ocasions, pot ser un futbolista molt més vàlid quan comença arrencant des de la banda esquerra.

Molta competència a dalt

L’aparició de Pedro Martín com a candidat a ser titular a la banda esquerra de l’atac grana representa un beneït problema per a Toni Seligrat però, a la vegada, una situació complicada per a la resta de companys que també tenen aspiracions a jugar en aquesta demarcació.

Ara mateix, els tres davanters que actuaran amb Toni Seligrat, almenys d’inici, semblen clars: Brugui a la banda dreta, Gerard Oliva en el centre i Pedro Martín a l’esquerra. Queden un bon grapat de jugadors que també volen el seu espai i que tenen la intenció de ser importants en la davantera del Nàstic. Estem parlant de jugadors com Pol Ballesteros, Pol Prats, Thomas Amang, Fran Carbia o Joel Marín.

Ballesteros i Prats han demostrat tenir una gran gana i no posaran les coses gens senzilles als que ara mateix són els teòrics titulars. Amang, quan juga, deixa detalls, tot o que el problema és que juga poc. Carbia, una de les grans apostes del club, pot actuar per les tres posicions de l’atac i Joel està sent una de les sensacions més agradables d’una pretemporada en la qual el conjunt grana ha deixat bones sensacions, que s’han de reflectir després en el campionat de Lliga.

tracking