Diari Més

Els equips de Segona B i Tercera tindran un màxim de 22 futbolistes en plantilla i un mínim de 6 sub-23

L'RFEF va publicar la nit de dilluns les bases reguladores de Segona Divisió B i Tercera Divisió

Gerard Oliva ha renovat amb el Nàstic i serà un dels pilars fonamentals de cara a la pròxima temporada.

El Nàstic esperarà als 'play-off' per a tancar la plantilla del curs vinentGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va publicar la nit d'aquest dilluns les bases reguladores per a les competicions de Segona Divisió B i Tercera Divisió. D'aquesta manera, tant el Gimnàstic de Tarragona (Segona B), com el CF Pobla de Mafumet i la UE Valls (Tercera Divisió) ja coneixen la reglamentació i tot el necessari per a arrencar la campanya 2020-21.

Com ja era conegut, ambdues competicions donaran el tret d'inici el cap de setmana del 18 d'octubre i els clubs podran inscriure futbolistes fins al 4 d'octubre. Pel que fa al mercat d'hivern, s'obrirà el 4 de gener i es tancarà el dia 1 de febrer del 2021.

Tots els clubs, d'ambdues categories, podran comptar amb un màxim de 22 llicències de futbolistes a la plantilla, tot i que, com sempre, hi haurà un màxim de jugadors que no siguin joves. En aquest sentit, les plantilles hauran de tenir, com a mínim, 6 fitxes sub-23, amb què, com a màxim, comptaran amb 16 jugadors dels «grans». A banda, a Segona B, hi haurà d'existir, al llarg de tota la temporada, un mínim de 10 llicències de categoria P.

Segona B

Pel que fa als plans de competició, a Segona B la competició es desenvoluparà, com ja era conegut, en tres fases, de les quals, la primera correspondrà a la competició regular, la segona abastarà tres fases específiques (Segona Fase per a Segona Divisió, Segona Fase per a Primera Divisió RFEF i Segona Fase per la Permanència en Segona Divisió RFEF) i la tercera correspondrà al play-off d'Ascens a Segona Divisió.

La Primera Fase (A i B) es configura en un total de 18 partits en 18 jornades per als grups de 20 equips i en 20 partits en 22 jornades per als grups de 21 equips, a disputar en cada subgrup de deu o onze equips denominats cadascun d'ells A i B en cadascun dels cinc grups. Els clubs participants s'enfrontaran a doble partit mitjançant el sistema de punts.

Els clubs que es classifiquin en els tres primers llocs dels deu grups accediran a la Segona Fase per a Segona Divisió, els classificats en els llocs del quart al sisè (al setè en els subgrups d'onze equips) accediran a la Segona Fase per a Primera Divisió RFEF i els classificats del setè al desè lloc (del vuitè al onzè en els subgrups d'onze equips) accediran a la Fase per la Permanència en Segona Divisió RFEF.

Els punts obtinguts, així com els gols, tant a favor com en contra, s'arrossegaran a la següent fase, començat cada equip la seva fase específica amb els punts i gols obtinguts en la Primera Fase. En els grups de 21 equips, que posseeixen un subgrup de 10 i un altre de 11, es calcularà el coeficient, sent aquest mateix el que s'arrossegui a les fases específiques.

A continuació, hi haurà tres Segones Fases específiques. En la Segona Fase per a Segona Divisió (C) participaran els clubs classificats en els tres primers llocs de cada subgrup al llarg de sis jornades. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble partit, a aquells que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Els tres primers clubs classificats en cada grup, a banda del quart amb millor coeficient d'entre els cinc grups, participaran en el play-off d'Ascens a Segona Divisió i els clubs restants, no classificats per a la Fase Final d'Ascens, participaran en la nova Primera Divisió RFEF en la pròxima temporada 2021/2022.

D'altra banda, en la Segona Fase per a la Primera Divisió RFEF (D) hi participaran els clubs classificats en els llocs del quart al sisè de cada subgrup de deu clubs i els classificats en els llocs del quart al setè dels subgrups d'11 clubs al llarg de vuit jornades. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble partit, a aquells que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Els dos primers clubs classificats (setè i vuitè) de cadascun dels grups ascendiran a la Primera Divisió RFEF, mentre els clubs restants, que no van obtenir l'ascens, participaran en la Segona Divisió RFEF en la pròxima temporada 2021-22.

Finalment, en la Segona Fase per la permanència (E) hi participaran els clubs classificats del setè a l'últim lloc de cada subgrup de deu equips i els classificats del vuitè a l'últim lloc dels subgrups d'onze equips. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble partit, als que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Es configura, per tant, en un total de 8 jornades.

Els classificats en els llocs del quart al vuitè (16è al 20è grups de 10 i 17è al 21è) de cada grup, a més del classificat en el tercer lloc (15è grups de 10 i 16è grups de 11) amb pitjor coeficient d'entre tots els grups, descendiran a la Tercera Divisió RFEF.

Ascens a Segona A

La tercera fase seran els play-off d'Ascens a Segona Divisió (F), que es desenvoluparà mitjançant el sistema d'eliminatòries, a partit únic. Hi participaran 16 clubs, això és, els tres primers classificats, a banda del quart amb millor coeficient d'entre els cinc grups, que van disputar la Fase d'Ascens a Segona Divisió (C).

Es desenvoluparà en una seu única designada per l'RFEF, en format de concentració, i constarà de dues eliminatòries en les quals els partits es determinaran mitjançant sorteig, enfrontant als que haguessin obtingut millor classificació contra els que l'haguessin obtingut pitjor evitant, fins on sigui possible, que s'enfrontin dos equips que haguessin format part del mateix grup. En cas d'empat en la pròrroga, serà equip guanyadorel que tingui millor classificació en la segona fase. Només podrà haver-hi torn de penals entre equips que van tenir igual classificació. Els quatre clubs vencedors de la segona eliminatòria ascendiran a Segona Divisió i els altres quedaran adscrits a la nova Primera Divisió RFEF.

Tercera Divisió

La competició de Tercera Divisió es desenvoluparà també en tres fases, de les quals, la primera correspondrà a la competició regular, la segona abastarà tres fases específiques (Segona Fase per a Segona Divisió RFEF, Segona Fase per la Fase Final per a Segona Divisió RFEF i Segona Fase per la Permanència en Tercera Divisió RFEF) i la tercera correspondrà a la Fase Final d'Eliminatòries a Segona Divisió RFEF/play-off d'Ascens a Segona Divisió RFEF.

La Primera Fase o Lliga Regular (A i B) es configura en un total d'entre 18 i 22 jornades, a disputar en cada subgrup de 10 a 12 equips denominats cadascun d'ells A i B en cadascun dels 18 grups. Els clubs participants s'enfrontaran a doble partit mitjançant el sistema de punts.

Els clubs que es classifiquin en els tres primers llocs dels 36 subgrups accediran a la Segona Fase per a Segona Divisió RFEF, els classificats en els llocs del quart al sisè accediran a la Segona Fase per la Fase Final per a Segona Divisió RFEF/play-off d'Ascens a Segona Divisió RFEF i els classificats del setè a l'últim lloc accediran a la Segona Fase per la Permanència a Tercera Divisió RFEF.

Els punts obtinguts, així com els gols, tant a favor com en contra, s'arrossegaran a la següent fase, començat cada equip la seva fase específica amb els punts i gols obtinguts en la Primera Fase, com en el cas de Segona B. En els grups de 21 i 23 equips, es calcularà el coeficient, sent aquest mateix el que s'arrossegui a les fases específiques.

A Tercera també hi haurà també a continuació tres Segones Fases específiques. En la Segona Fase per a Segona Divisió RFEF (C), en un total de 6 jornades participaran els clubs classificats en els tres primers llocs de cada subgrup. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble partit, a aquells que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular.

Els dos primers clubs classificats de cadascun dels divuit grups ascendiran directament a Segona Divisió RFEF i els restants participaran en la Fase Final d'Eliminatòries a Segona Divisió RFEF/play-off d'Ascens a Segona Divisió RFEF.

En la Fase pel Play Off d'Ascens a Segona Divisió RFEF (D) hi participaran en un total de 6 jornades els clubs classificats del quart al sisè lloc de cada subgrup. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble duel, a aquells van participar en el subgrup B sense poder, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular.

Els dos primers clubs classificats de cadascun dels grups es classificaran per a disputar la Fase Final d'Eliminatòries a Segona Divisió RFEF play-off d'Ascens a Segona Divisió RFEF. Els clubs restants participaran en la Tercera Divisió RFEF en la pròxima temporada 2021-22.

Finalment, en la Fase per la Permanència en Tercera Divisió RFEF (E) hi participaran els clubs classificats del setè a l'últim lloc de cada subgrup en un total de 10 jornades per als grups de 21 i 22 i de 12 jornades per als grups de 23 i 24. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble partit, a aquells que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular.

Els quatre primers clubs classificats de cadascuna de les 18 taules classificatòries obtindran la seva permanència en Tercera Divisió RFEF i els restants descendiran a Categoria Territorial. Tindran lloc, per tant, 5 descensos en els grups de 21 equips, 6 en els grups de 22 equips, 7 en els grups de 23 equips i 8 en els grups de 24 equips.

La temporada en Tercera Divisió acabarà amb la Fase Final d'Ascens a Segona Divisió RFEF/play-off d'Ascens a Segona Divisió RFEF (F), que es desenvoluparà mitjançant el sistema d'eliminatòries a partit únic, exercint de local l'equip amb millor classificació. Es disputarà una Fase Final per cadascun dels 18 grups, obtenint el seu ascens el club vencedor de cadascuna de les 18 finals. Participen els classificats en les posicions 3a, 4a, 5a i 6a dels Grups C i els classificats en 1a i 2a (7è i 8è) posició dels Grups D i constarà de tres eliminatòries (quarts de final, semifinals i final).

El vencedor de cadascuna de les divuit finals a disputar ascendirà a la Segona Divisió RFEF, sumant-se als altres dos equips que van ascendir de manera directa, conformant el total de 54 ascensos, 3 en cadascun dels 18 grups de Tercera Divisió.

tracking