Diari Més

El Nàstic començarà la lliga el 18 d'octubre en un subgrup català

La Federació Espanyola va decidir ahir les dates d’inici de competició i també la composició dels grups de la Segona Divisió B

Un moment del Nàstic-Lleida Esportiu de la temporada passada.

El Nàstic començarà la lliga el 18 d'octubre en un subgrup catalàGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va anunciar ahir tant les dates d’inici de la competició a Segona Divisió B com les agrupacions de la categoria de bronze del futbol espanyol.

El Gimnàstic de Tarragona iniciarà la temporada 2020-21 el cap de setmana del 18 d’octubre, una data que ja va avançar Diari Més fa més de dos mesos. D’aquesta manera, la Segona Divisió B es posarà en marxa a mitjans del mes d’octubre per uns motius molt diferents als futbolístics: el coronavirus ha mogut totes les dates competitives i el futbol n’ha sortit molt esquitxat.

La reunió d’ahir estava marcada en vermell per a tots els equips no professionals. Era el dia en el qual havien de saber quan tornaven a l’activitat i, al migdia, es va conèixer una decisió que ja estava pràcticament presa. O bé s’iniciaven els campionats, tant de Segona Divisió B com de Tercera Divisió, el cap de setmana del 18 d’octubre, o bé començaven el 25 del mateix mes. El fet és que aquestes dues competicions havien de tenir una data d’inici i, d’entrada, així ha estat.

Els 11 equips

A banda de conèixer les dates, l’RFEF també va anunciar les agrupacions. Enguany, a causa del coronavirus, que va suspendre una eliminatòria d’ascens, la Segona B comptarà amb 102 equips. Es dividiran en cinc grups i, aquests, en deu subgrups. Com que els números no quadren, dos subgrups hauran de comptar amb onze esquadres i, un d’ells, serà un Nàstic que competirà amb la resta d’equips catalans i amb l’Andorra. D’aquesta manera, seran onze equips en el seu subgrup.

El Nàstic no està gens satisfet amb la decisió de la Federació. Tampoc ho estan la majoria d’equips del grup tercer de Segona Divisió B, ja que la seva proposta era molt diferent a l’oferida per l’ens federatiu nacional. «Ens sentim perjudicats», asseguren des del Nàstic, en una opinió que secundaven d’altres equips que han quedat enquadrats en el mateix grup. El fet és que, per començar, són tres els equips de cada subgrup que passen a la Segona B Pro, categoria de nova creació de la pròxima temporada. Per tant, els subgrups d’onze equips parteixen amb desavantatge. Per altra banda, el desig majoritari dels equips catalans era el següent: que cada subgrup comptés amb cinc equips catalans, quatre valencians i un balear. Si n’hi havia dos d’iguals amb aquest repartiment, no seria necessari que el grup català tingués 21 equips.

tracking