Diari Més

L'inici del campionat de Lliga a Segona Divisió B apunta al 18 o al 25 d'octubre

La reunió entre clubs i FCF, sense acord i l’ens federatiu els emplaça a una trobada aquest 31 d’agost per saber la data definitiva

Els futbolistes del Nàstic que van jugar d'inici durant el partit disputat contra l'Ebro al Nou Estadi la passada temporada.

L'inici del campionat de Lliga a Segona Divisió B apunta al 18 o al 25 d'octubreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha hagut fumata blanca pel que fa a l’inici de les competicions de Segona B i Tercera Divisió. Els clubs de la categoria de bronze del futbol espanyol es van reunir ahir a la tarda amb la Federació Catalana de Futbol, una trobada que va finalitzar sense decisió final pel que fa a la data d’inici dels campionats.

L’ens federatiu va emplaçar a tothom al dia 31 d’aquest mes d’agost, dia en el qual tindrà lloc una nova reunió, aquesta vegada sense els clubs i amb totes les federacions territorials. En aquesta trobada, es prendrà la determinació final i, segons el que es va desprendre ahir, el camí serà o bé el cap de setmana del 18 d’octubre o bé el del 25. En tot cas, mai començaran les competicions en les dates que s’havia parlat en les darreres setmanes.

Diari Més ja va avançar fa tres mesos que Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola, va manifestar als clubs de Segona B que la seva intenció no era una altra que la d’iniciar els partits el cap de setmana del 18 d’octubre. En aquest sentit, és un dels dos caps de setmana que estan sobre la taula i, per aquest mateix motiu, l’RFEF té ganes de donar una data definitiva.

La majoria dels equips tant de Segona Divisió B com de Tercera Divisió porten alguns dies entrenant, sense saber encara una data definitiva sobre l’inici de la competició. La idea sempre ha estat la de realitzar una pretemporada més llarga perquè el curs esportiu, per a la majoria dels clubs, va finalitzar a mitjans de març. Els jugadors, tot i que entrenaven des de casa seva, necessiten ara una adaptació diferent a la de les darreres campanyes. Per això, conèixer la data definitiva d’inici de les competicions cobra una gran importància.

En la reunió amb l’FCF, els clubs també van conèixer que, en la futura trobada del 31 d’agost, es decidiran els calendaris previstos a Segona Divisió B i a Tercera. Per tant, si no hi ha cap contratemps de darrera hora, els equips sabran quan i contra qui jugaran en la fase inicial de les seves respectives temporades.

Protocols i grups

Un altre dels punts forts de la trobada del 31 d’agost entre federacions serà el d’establir un protocol de sanitat que ajudi a poder competir amb la màxima seguretat possible. Evitar els positius per coronavirus al cent per cent es preveu impossible, però no ho serà intentar evitar-los al màxim. Per això, l’RFEF posarà en marxa tota la seva maquinària.

Finalment, els clubs catalans també van parlar sobre les agrupacions. El desig comú és el d’un grup català (amb altres participants) de 20 equips, que es divideixi en un subgrup cent per cent català, de 10 equips. Actualment, són onze els conjunts catalans a Segona B i, aquesta mesura, implicaria que algun dels equips demanés marxar a un subgrup d’una altra autonomia.

tracking