Diari Més

Un subgrup a Segona Divisió B amb onze equips catalans és possible

L’ascens de dos equips de Tercera més dels previstos implica que la categoria de bronze comptarà amb 102 esquadres

Els jugadors del Gimnàstic de Tarragona entrenen aquesta pretemporada a les ordres de Toni Seligrat.

Un subgrup a Segona Divisió B amb onze equips catalans és possibleGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ascens de quatre equips en comptes de dos per culpa d’un brot de coronavirus pot ser la solució perquè els equips catalans (l’FC Andorra inclòs) puguin estar junts en un subgrup d’onze esquadres la temporada vinent.

CD Lealtad, CD Alcoyano, CD Marino i Linares Deportivo van ser ascendits directament a Segona Divisió B tot i no disputar una última eliminatòria que es va suspendre a causa de la Covid-19. La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va determinar que, amb la impossibilitat de tornar a jugar-les en un temps prudencial, tots quatre passessin a la categoria de bronze del futbol espanyol. D’aquesta manera, 102 equips compondran la Segona B. Aquests, es dividiran en deu subgrups, amb què n’hi haurà vuit de deu equips i dos d’onze.

Segons han confirmat fonts federatives a aquest mitjà, el subgrup català podria ser un dels d’onze equips. D’aquesta manera, no seria necessari ni que el Lleida Esportiu marxés a jugar amb equips aragonesos i de la Rioja, ni que el Nàstic disputés la Lliga regular contra equips valencians. Ara per ara, no està confirmat, però és una possibilitat amb molt de pes.

Els onze conjunts que formarien part d’aquest subgrup serien el Barça B, el Cornellà, el Lleida, l’Olot, l’Espanyol B, l’Andorra, el Llagostera, el Nàstic, el Badalona, el Prat i l’Hospitalet. Després, quan finalitzés el campionat regular, arrencaria una segona fase, que és on el Nàstic està obligat a tenir-hi presència ja que, d’aquesta manera, s’asseguraria, com a mínim, la seva participació en la Segona B Pro, categoria de nova creació que servirà per a acostar una mica més als millors equips de Segona B a la professionalitat. Mirat des de l’altra banda, la Segona B passaria a ser la quarta categoria en importància en el futbol espanyol, la Tercera Divisió la cinquena i, així, successivament. Ara mateix, del que tothom està pendent és de l’inici del campionat, sempre condicionat al coronavirus.

tracking