Diari Més

Preocupació al Nàstic pel possible retard en l'inici de la Segona B

L’RFEF contempla un possible començament de lliga al gener del 2021 i des de l’AFE s’hi oposen

L'enderreriment de la lliga complicaria la viabilitat dels clubs

Preocupació al Nàstic pel possible retard en l'inici de la Segona BNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inici de les lligues no professionals nacionals, és a dir, la Segona Divisió B i la Tercera Divisió, podrien començar, com a molt aviat, el gener del 2021 o la primavera d’aquest mateix any. Així ho indicaven fonts de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) que ha convocat una reunió per avui amb els presidents de totes les federacions territorials. Des de l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE), critiquen que no se’ls hagi convidat i no consideren «adequat» endarrerir fins al 2021 l’inici d’aquestes competicions, si a Segona Divisió A i a Primera no es farà així. Des del Nàstic veuen amb preocupació aquest endarreriment de l’inici de competició per la inseguretat financera que provocarà.

En un primer moment, tot i que mai de forma oficial, es va comunicar que l’inici de Segona Divisió B i de Tercera Divisió podria ser el darrer cap de setmana de setembre o el primer d’octubre, i amb aquestes dates treballaven els clubs d’aquestes categories. Per aquest motiu, el Nàstic va arrencar la setmana passada la pretemporada, pensant en les vuit setmanes que tindrien abans de començar els partits oficials. Però ara tot podria canviar, ja que no s’ha aconseguit l’estabilitat que es pensava amb el coronavirus.

Des del club grana esperen amb preocupació la reunió prevista per avui, ja que si finalment es decideix començar la lliga el 2021, durant aquests mesos s’hauran d’allargar els ERTO, no només al Nàstic, sinó a tots els clubs de Segona B i Tercera, ja que la situació, sense competició i, per tant, sense ingressos, és completament insostenible. Precisament per això, AFE va emetre ahir un comunicat en el qual demana que es garanteixi la «salut i la professionalització» i exigeix la «solució definitiva a la seva situació».

En el comunicat, format per vuit punts, exposen que «els i les futbolistes de Segona B, Tercera, Primera Femenina i Segona Femenina consideren que ha arribat el moment de professionalitzar de veritat aquestes categories, amb contractes laborals que reconeguin realment la seva dedicació al futbol», que «aquests col·lectius tenen clar que la salut és el primer en l’actual situació que vivim però no consideren adequat tornar a la competició a partir del gener del 2021», ja que «ells no poden permetre’s el luxe d’estar diversos mesos sense jugar perquè moltes famílies depenen dels ingressos que reben a través del futbol». És per això que «els seus contractes han de ser respectats en tot moment, sigui quina sigui la decisió que s’adopti».

Però perquè aquests siguin respectats, la competició ha de començar com més aviat millor, perquè els clubs tornin a generar ingressos a partir dels quals puguin pagar els salaris dels futbolistes, però també de tots els treballadors de l’entitat.

Un fons pels protocols

Per aquest motiu, i entenent que una de les raons per endarrerir l’inici de les competicions no professionals és la falta de potencial econòmic entre alguns clubs d’aquestes categories per a poder realitzar els tests, entre altres mesures sanitàries de seguretat, des de l’AFE proposen que el protocol sanitari sigui únic per a totes les competicions i la creació d’un fons que garanteixi el compliment del necessari control sanitari, com ara els controls mèdics o els tests abans i després dels partits, siguin amistosos o oficials. D’aquesta manera, es podrà preservar en tot moment la salut dels jugadors i treballadors dels clubs. Finalment, en el comunicat d’AFE conclouen que «els futbolistes saben que les competicions per determinar el seu futur depenen d’altres organismes, però aquest sindicat, ara més que mai, lluitarà per protegir els seus drets i arribarà fins a les últimes conseqüències per aconseguir-ho». Així doncs, el futur de Segona B i Tercera, preocupa molts a tots els clubs, ja que l’endarreriment de l’inici podria provocar problemes seriosos en l’economia de les diverses entitats per la falta d’ingressos i la seva supervivència.

tracking