Diari Més

El PSC lamenta que Tarragona deixi escapar un amistós de bàsquet ACB

Les versions defensades pel regidor socialista Berni Álvarez i pel Patronat Municipal d’Esports són contradictòries

El parquet ja és al Palau.

El parquet del Palau d'Esports torna a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PSC ha lamentat aquest dilluns que l’Ajuntament de Tarragona hagi deixat escapar la possibilitat de veure un partit amistós de bàsquet de la màxima categoria que enfrontarà al Joventut de Badalona i el València Bàsquet el pròxim 28 d’agost. L’encontre de pretemporada es jugarà finalment a Salou i no al Palau Catalunya de l’Anella Mediterrània com proposava el regidor Berni Álvarez, amb qui els dos clubs es van posar en contacte el passat 29 de juliol.

Álvarez, vinculat al bàsquet professional com a entrenador, ha manifestat que «és lamentable perdre un partit d’alt nivell com aquest» i la decisió del govern municipal «ens produeix frustració». El regidor socialista ha afegit que «és un altre esdeveniment que la ciutat deixa escapar, com també ho va fer amb la competició 3x3 de bàsquet o el mundial d’handbol femení». Álvarez va apuntar que «aquests partits són cars d’organitzar, però el Joventut i el València assumien totes les despeses». A més, «hi havia la possibilitat que el partit es donés per televisió», ha apuntat.

El regidor del PSC ha comentat en roda de premsa que «em feia il·lusió que aquest amistós se celebrés a Tarragona i, pensant que era una bona oportunitat, li ho vaig comentar a l’equip de govern». «Fins i tot els clubs em van dir de fer el partit al Serrallo, però vaig dir que no pels problemes d’humitat i que, per evitar-los, caldria comprar una màquina que costa uns 8.000 euros». Álvarez ha reconegut que l’Ajuntament «va buscar pressupostos per posar deshumidificadors al Serrallo, però jo mateix vaig dir que no calia fer una inversió d’uns 8.000 euros per aquest motiu».

Álvarez ha explicat que la disputa del partit al Palau Catalunya de l’Anella Mediterrània hauria implicat la col·locació del parquet que durant uns mesos va ser cedit per la Generalitat a l’Ajuntament de Girona.

Álvarez ha remarcat que «tots els partits polítics estan d’acord amb signar un conveni amb la Generalitat per permetre la cessió d’ús puntual del pavelló mentre no es fa el traspàs definitiu». «El partit hauria pogut avançar la signatura i, d’aquesta manera, poder muntar el parquet perquè els equips de bàsquet de la ciutat ja el puguin utilitzar el pròxim mes de setembre, cosa que no passarà», ha apuntat el regidor del PSC. Davant la negativa de Tarragona, tant Joventut com València «van proposar fer el partit a Salou i en cinc minuts van arribar a un acord». «Portar el partit a Tarragona hauria representat beneficis econòmics i donar bona imatge de la ciutat, però amb aquestes decisions és difícil que els organitzadors esportius pensin en nosaltres en el futur», ha subratllat el regidor socialista.

López desmenteix Álvarez

La rèplica a les paraules d’Álvarez per part del govern municipal, no han trigat a arribar. Ha estat la regidora d’Esports i presidenta del Patronat Municipal d’Esports, María José López, qui ha declarat que ha estat per «motius econòmics i de logística que no ha estat possible acollir aquest partit». López ha assegurat que «quan vam rebre la proposta per realitzar un partit amistós de pretemporada de bàsquet amb els clubs Joventut Badalona i el València ens vam posar a treballar per a la seva viabilitat i des del primer moment ens vam plantejar dos escenaris: els pavellons municipals del Serrallo i Riuclar i el Palau Catalunya».

López ha afirmat que «la resposta sobre la primera proposta va ser negativa per la humitat que hi ha als vespres i malgrat això ens van plantejar opcions que ho poguessin resoldre, com la contractació d’una màquina per eliminar la humitat, que tindria un import sense públic de 6.500 euros i de 8.500 euros amb públic, alternativa que es va descartar pel seu import econòmic». Amb relació al Palau Catalunya, López ha comentat que «fins que l’Ajuntament no tingui la titularitat de la gestió, no pot fer cap inversió ni cap despesa ordinària que no estigui inclosa en el pressupost, tal com diuen els convenis puntuals que s’han signat fins al dia d’avui».

La regidora d’Esports ha afegit que, «malgrat això es van demanar pressupostos i el cost d’organització d’aquest partit era de 21.000 euros sense públic, que incloïa muntar el parquet, cobrir la resta de pista amb moqueta, transport de cistelles, neteja o seguretat per la normativa covid-19», entre altres factors. López ha afegit que «aquesta instal·lació seria provisional perquè el terra és de formigó i de mala qualitat i s’ha d’arranjar. Per tant, no serveix l’argument del regidor Álvarez que amb aquest partit es podria avançar l’ús del palau pels clubs de Tarragona». López ha dit que «no és certa l’afirmació –feta per Álvarez– que els dos clubs ACB es farien càrrec de totes les despeses del partit, ja que en cap moment pagarien les logístiques».

tracking