Diari Més

L'RFEF proposa a LaLiga una Segona Divisió amb 24 equips

L'organisme el considera de manera excepcional per la temporada 2020/2021 després del cas Fuenlabrada

El Secretari General de la RFEF, Andreu Camps.

L'RFEF proposa a LaLiga una Segona Divisió amb 24 equipsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Futbol, en una carta del secretari general al president de LaLiga, advoca per una Segona Divisió de 24 equips (dos més que en l'actualitat) a causa del conflicte que s'ha obert arran de la suspensió del partit entre el Deportivo i el Fuenlabrada, corresponent a l'última jornada de LaLiga SmartBank.

Andreu Camps, secretari general de la RFEF, ha enviat l'escrit, al qual ha tingut accés EFE, al president de l'associació de clubs, Javier Tebas, amb còpia a la presidenta del Consell Superior d'Esports, Irene Lozano; i als dirigents del Fuenlabrada, del Numancia i del Deportivo.

En la carta, el secretari recorda la recerca oberta en el Jutjat d'Instrucció número 6 de la Corunya, que no veu indicis d'un delicte contra la salut pública per part de LaLiga i el Fuenlabrada, però sí ha demanat un informe a la Policia Judicial sobre el viatge de l'equip madrileny a Galícia.

També manifesta Camps la resolució del Comitè de Competició de la Federació Espanyola que ha rebutjat adoptar la mesura cautelar de donar per perdut el partit al Fuenlabrada.

«Entenem que l'estat de la situació actual deixa oberts una sèrie d'escenaris incerts en funció del resultat final de cadascun d'ells, on les decisions que s'adoptin en aquest moment i sense conèixer el resultat final dels procediments oberts poguessin arribar a fer de difícil encaix la resolució final que hi hagués», explica el secretari.

Adverteix que la Federació «ni pot, ni ha de prejutjar cap dels resultats potencialment possibles, però sí que pot constatar que algun d'ells podria crear una situació de difícil o impossible esmena per a alguns equips afectats directa o indirectament pels resultats dels procediments que trigaran mesos a finalitzar».

«Davant aquesta situació», afegeix l'escrit, «posa en consideració» de LaLiga l'opció d'acceptar una lliga de Segona Divisió amb 24 equips de manera excepcional i només per la temporada 2020/21, «havent de tornar a una competició d'un màxim 22 equips en la temporada 2021/22».

Entén la Federació que si aquesta proposta és acceptada per Laliga, li «correspondria mantenir-se a Segona als equips amb millors mèrits esportius dels quatre últims classificats, que al seu torn coincideix amb els equips que en aquesta jornada arribaven amb opcions matemàtiques reals de poder romandre en aquesta categoria», Numancia i Depor.

D'aquests dos clubs diu que «podrien ser els perjudicats per una decisió que els anés posteriorment favorable sense haver pogut exercitar-la des de l'inici i podent crear un problema fins i tot major en una fase posterior».

«La RFEF ofereix aquesta solució com a millor manera de garantir, en aquests moments, les possibles incidències que pogués tenir la resolució dels fronts jurídics oberts i els seus potencials desenllaços», conclou la carta amb el desig de rebre una «resposta» ràpid.

tracking