Diari Més

El canvi a la banqueta de l'Ibiza pot dificultar l'operació Fran Carbia

El club balear està valorant un canvi d’entrenador i això podria fer que el tarragoní entrés en els seus plans

Carbia en el partit al Nou Estadi contra el València Mestalla.

El canvi a la banqueta de l'Ibiza pot dificultar l'operació Fran CarbiaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic vol tenir a Carbia a les seves files i Carbia vol estar a Tarragona la pròxima temporada, però l’operació podria complicar-se. En un primer moment, l’Ibiza semblava que no comptava amb ell, de fet, durant la primera volta de la temporada ja finalitzada no va disputar gaires minuts i a l’hivern va venir cedit a Tarragona. Pablo Alfaro era el tècnic de l’Ibiza, i ho continua sent, però podria ser substituït abans de començar la nova temporada. Aquest canvi a la banqueta del conjunt balear, podria complicar la sortida de Carbia, si el nou tècnic compta amb ell.

Quan Carbia va ser presentat pel Nàstic en el passat mercat de fitxatges d’hivern, el president del club, Josep Maria Andreu, ja va dir que pugnarien fort per adquirir els serveis del tarragoní per poder tenir-lo a les seves files la temporada 2020-21. Carbia va mostrar-se molt content per aquestes afirmacions i no s’ha cansat de repetir una vegada i una altra que ell vol tornar a jugar al Nàstic perquè és casa seva i és on té la seva família. Ara bé, el mateix Carbia també va dir que això no significaria que vingués a qualsevol preu, ja que també es vol fer valorar i això ho ha fet saber.

No sembla que hi hagi d’haver cap inconvenient amb les negociacions entre el club tarragoní i el futbolista de Sant Pere i Sant Pau, però on poden haver-hi problemes és amb el conjunt eivissenc. En un primer moment, des de l’entitat no comptaven amb el futbolista de cara a la pròxima temporada, bàsicament perquè el seu entrenador, Pablo Alfaro, no tenia confiança en Carbia. Així doncs, tot pintava de cara perquè el traspàs del tarragoní al Nàstic fos una realitat després dels play-off d’ascens a Segona A, on competia l’Ibiza, que va quedar eliminat a la primera ronda contra el Cornellà. Aquesta derrota en la primera ronda és el que podria fer trontollar el projecte de Pablo Alfaro, tot i la bona temporada que ha realitzat el conjunt balear, finalitzant la lliga en segona posició i disputant una gran eliminatòria de Copa del Rei contra el FC Barcelona.

Munitis

L’home que sona amb més força per a rellevar-lo a la banqueta és Pedro Munitis, qui va començar la seva etapa a les banquetes amb el Racing de Santander per després dirigir la Ponferradina la temporada 2016-17, l’UCAM Murcia 2017-18 i el CD Badajoz aquesta temporada, quan també ha aconseguit portar el conjunt al play-off d’ascens i on va caure eliminat a la segona ronda contra el Barcelona B.

Encara que Munitis o un altre entrenador acabés a la banqueta de l’Ibiza i aquest manifestés que compta amb Fran Carbia per a la pròxima temporada, la prioritat de Carbia sempre serà la de tornar a casa seva, a Tarragona. Així doncs, el possible canvi a la banqueta i l’interès del nou tècnic per Carbia podria complicar l’operació però en cap cas fer-la impossible, ja que la voluntat del futbolista sempre acostuma a tenir molt de pes en les decisions sobre en quin club jugar. El Nàstic encara té temps per a tancar la seva incorporació, tot i que cada vegada sembla més clar que, si finalment el vol a les seves files, haurà de pagar un traspàs que contenti a l’Ibiza i el deixi marxar.

L’equip tornarà als entrenaments el pròxim dimecres

Està previst que el Nàstic comenci la pretemporada el dimecres de la setmana vinent. Abans, el dilluns, els jugadors començaran a passar les proves PCR per assegurar-se que cap d’ells conté el coronavirus i, per tant, que no siguin un focus de contagi dins del vestuari. Tot fa indicar que en aquest primer entrenament ja es podrà veure a Gonzi, Marc Trilles i Joan Oriol, tot i que el club encara ha de fer oficials aquestes tres incorporacions. També s’hi podran veure jugadors del filial que completin l’equip.

tracking