Diari Més

Onze catalans per a un grup de 10 a Segona Divisió B

Nàstic o Lleida tenen molts números de sortir del quadre català per competir amb els valencians o els aragonesos, respectivament

Tots els equips catalans no podran competir en el mateix subgrup.

Onze catalans per a un grup de 10 a Segona Divisió BDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest any la Segona Divisió B comptarà amb 100 equips, això farà que els quatre grups de 20 equips es converteixen en cinc i, a la vegada, aquests quedin dividits en 10 subgrups de 10 conjunts cadascun, seguint els criteris de proximitat. Així doncs, la primera part de la lliga de Segona B constarà de 18 jornades, que, en funció dels resultats, classificarà als equips en uns altres grups per lluitar pels diferents objectius com són l’ascens a Segona A, l’ascens la nova Segona B Pro o la permanència a Segona B. Després de l’ascens del Sabadell a Segona A i de l’Hospitalet a Segona B, la categoria de bronze del futbol estatal compta amb 11 conjunts catalans, això fa que un d’ells sobri per al previsible subgrup de 10 equips que es formarà amb els clubs de Catalunya. Per proximitat, el Lleida, com ja ha succeït en alguna ocasió, podria anar a parar amb els conjunts de l’Aragó, però el Nàstic també podria ser un dels clubs que es mogués i s’englobés amb els valencians.

En concret, els 11 conjunts adherits a la Federació Catalana de Futbol són el Barça B, el Cornellà, el Lleida, l’Olot, l’Espanyol B, l’Andorra, el Llagostera, el Nàstic, el Badalona, el Prat i l’Hospitalet. Tot fa pensar que des de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) compondran un grup de 10 equips catalans i, per tant, un d’ells haurà de marxar a un altre. Les dues opcions que més força prenen són les del Lleida i el Nàstic, tot i que tampoc es podria descartar que fos l’Andorra el qui acabés marxant a un altre grup o que els catalans quedessin dividits en dos grups. El fet que el Cornellà no pugés a Segona Divisió A després que aquest diumenge perdés la final del play-off d’ascens contra el Castellón (1-0), i que l’Hospitalet hagi aconseguit pujar a Segona B, fa que hi hagi un excés de clubs catalans en aquesta categoria.

En el cas d’Aragó, només són tres els clubs que es troben en aquesta demarcació i, per tant, hauran de buscar més companys en altres comunitats, aquesta podria ser a la Rioja, on ja han competit en alguna ocasió. Així doncs, Ebro, Ejea i el recent ascendit Tarazona podrien jugar contra el CD Calahorra, Haro Deportivo, SD Logroñés i Mutilvera, tots ells de La Rioja, al qual s’afegiria el Lleida, hipotèticament.

La segona opció, seria que el Nàstic s’ajuntés amb els conjunts de València i Múrcia, així doncs, quedaria emparellat amb el Villarreal B, La Nucía, el Levante B, el Valencia Mestalla, l’Orihuela, l’Hércules i l’acabat d’ascendir Atzeneta. En total, són set conjunts valencians que necessiten 3 conjunts més per formar el subgrup de 10 equips. Si se sumés el Nàstic a aquest grup, en faltarien dos que podrien provenir de la Regió de Múrcia, la comunitat més pròxima a València. En aquest indret hi ha el Yeclano Deportivo, el Real Murcia, l’UCAM Murcia i el Lorca Deportiva, així doncs, en cas de produir-se aquesta segona variable, els equips murcians quedarien dividits en diferents grups, ja que si se sumen els valencians, el Nàstic i els murcians, també es passa de 10. La tercera opció, tot i que més remota, seria que fos l’Andorra qui abandonés el grup català, per ocupar, per exemple, un lloc amb els conjunts aragonesos, és a dir, la mateixa situació que el Lleida.

Dividir el grup català en dos

Finalment, una quarta hipotètica opció, seria que els 11 conjunts catalans quedessin repartits en dos subgrups. Una opció seria que sis conjunts quedessin emparellats amb els Balears, l’Ibiza, l’Atlético Baleares, el Peña Deportiva i el Poblense, que conformarien un subgrup de 10. Els quatre restants es podrien repartir o bé amb els conjunts de l’Aragó i la Rioja o bé amb els de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia. En qualsevol cas, l’RFEF tindrà molta feina per enquadrar els 100 equips de Segona Divisió B en cinc grups de 20 conjunts, que acabaran conformant 10 lligues de 10 equips cadascuna. Seguint l’exemple de la temporada 2019-20, l’RFEF va decidir incloure en el grup tercer els clubs catalans, els valencians i els aragonesos, però aquesta equació no es podrà repetir enguany, ja que sense descensos però sí amb ascensos, el nombre passa de 20 equips a 21. Els catalans es mantenen en 11 després de l’ascens del Sabadell a Segona A, però també del de l’Hospitalet a Segona B, els valencians també es mantenen amb 7, ja que el Castellón ha pujat a Segona A, però l’Atzeneta de David Albelda ho ha fet a Segona B, i els aragonesos augmenten el nombre d’equips de dos a tres, amb l’ascens del Tarazona. Una definitiva opció per a la composició del grup de 10 equips, seria que d’aquests 21 conjunts que s’han mencionat, només marxi un d’ells i la resta quedin dividits, sempre seguint el criteri geogràfic.

tracking