Diari Més

El Tribunal Català ratifica Estefania Serrano com a presidenta del CET

L’ens tomba la impugnació de Dídac Nadal, amb què la regidora de la Pobla es confirma en el càrrec

Imatge d'arxiu de la presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès Estefania Serrano.

El Tribunal Català ratifica Estefania Serrano com a presidenta del CETGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Català de l’Esport va resoldre el passat 14 de juliol tombar la darrera de les tres impugnacions que va tenir el nomenament d’Estefania Serrano com a presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès (CET).

En l’escrit, al qual ha tingut accés Diari Més, el CET ha decidit desestimar la reclamació realitzada pel regidor del PDECat a l’Ajuntament de Tarragona Dídac Nadal, la qual estava argumentada en quatre punts. La de Nadal va ser la darrera impugnació a resoldre’s, després de les de la Federació Catalana de Futbol i del Club Gimnàstic de Tarragona.

L’altra de les dues candidatures que es presentava a la presidència estava encapçalada per la també regidora tarragonina Cristina Guzmán. Aquesta, va perdre per tan sols un vot i, després que es fessin públics els resultats, va començar aquesta bateria d’impugnacions que han quedat en res i que han deixat la regidora de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet com a màxima representant del CET durant els pròxims quatre anys. De fet, Serrano va ser la presidenta del CET durant els darrers dos anys i la seva idea és la de complir aquesta legislatura i no eternitzar-se en un càrrec al qual va arribar després d’un pacífic i pactat relleu amb Raül Font a mitjan passada legislatura.

Quatre eixos

La reclamació de Dídac Nadal es fonamentava en quatre punts. En primer terme, el regidor va demanar la nul·litat dels comicis per «la modificació posterior i indeguda del cens electoral». Segons l’escrit de Nadal, la Junta Electoral va modificar el cens electoral el dia de les votacions, en el sentit que es van canviar les persones que poden exercir la representació de les entitats que tenen dret a vot. Segons denunciava, aquestes modificacions no es van notificar. Segons el Tribunal Català, «es tracta d’un error formal, per la qual cosa no es pot qualificar d’un defecte greu que comporti la nul·litat de les votacions». Cal recordar que al CET tenen dret a vot tant representants de clubs o federacions, entre d’altres.

Desestimat el primer punt, el segon parlava d’«existència de delegacions de vot admeses». Dues persones diferents van votar en nom del Club Gimnàstic. Com es tractava d’una duplicitat, el vot va quedar nul. Com que el Nàstic no va impugnar ni la votació ni la decisió de la nul·litat del vot, el Tribunal Català de l’Esport també va decidir tombar aquest punt.

En tercer terme, Dídac Nadal també va impugnar «els acords de la Junta com disposa la llei en el moment adequat». El regidor del PDECat va al·legar que no es va presentar la impugnació del procés electoral fins al dia 5 de novembre del 2019, cinc dies després de les eleccions, tot i que la resposta és contundent: «Queda acreditat que sí que tenia coneixement amb anterioritat al dia de les votacions, ja que el cens i les delegacions de representació es van publicar durant tot el procés electoral», diu el Tribunal.

Finalment, com a quart i últim punt, el TCE desestima la «impugnació de delegacions», ja que respon que «no es desprèn cap prohibició o limitació normativa al respecte de representació, ni tampoc el requisit indispensable de l’existència d’un vincle orgànic per a poder ser delegat en representació d’un ens».

tracking