Aleix Coch puja a Segona A amb el Sabadell remuntant al Barça B

Els arlequinats van derrotar a la final del ‘play-off’ al filial blaugrana i l’Hospitalet va ascendir a Segona B

Els jugadors del Sabadell mantejant el tècnic arlequinat Antonio Hidalgo al final del partit.

Aleix Coch puja a Segona A amb el Sabadell remuntant al Barça BCE Sabadell

Els play-off d’ascens a Segona Divisió A van posar el punt final ahir a la nit després d’una setmana intensa amb múltiples alegries i decepcions. Les eliminatòries d’enguany seran recordades pel ple d’equips catalans i també d’equips del grup tercer de Segona Divisió B, ja que els quatre finalistes formaven part d’aquest grup i, d’aquests, tres eren catalans. En la primera final que es va disputar ahir, entre el Barça B i el Sabadell, va haver-hi alegria tarragonina amb la victòria dels arlequinats i el pertinent ascens d’Aleix Coch, central tarragoní que milita al Sabadell. També aquest cap de setmana, l’Hospitalet va aconseguir l’ascens a Segona B.

Els primers play-off a cloure van ser els de Tercera a Segona Divisió B, tot i que el partit entre el Portugalete i el Sestao River ha quedat suspès per un cas de coronavirus al voltant del Portugalete. La resta d’enfrontaments es van poder disputar tots i, pel que fa als catalans, la final entre l’Hospitalet i el Terrassa va acabar amb empat a 1, un resultat que va permetre als barcelonins pujar a Segona B, ja que la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va decretar que, en cas d’empat, l’equip més ben classificat seria el guanyador de l’eliminatòria, i l’Hospitalet va quedar campió del grup català de Tercera Divisió.

El duel va estar molt disputat i els primers a avançar-se van ser els líders amb un gol de Canario al minut 55. Amb tot, el Terrassa no va abaixar els braços i va aconseguir el gol de l’empat al darrer minut de partit gràcies a la diana de Sergi Arranz, un gol que, en condicions normals, hauria suposat anar a la pròrroga amb la moral dels jugadors de l’Hospitalet molt tocada, però que, amb el reglament excepcional per la covid-19 aprovar per l’RFEF, va impedir que els terrassencs poguessin disputar la pròrroga i va permetre als del Baix Llobregat ascendir a Segona B. Un ascens que van aconseguir sense guanyar cap partit en la fase d’ascens, ja que l’anterior, contra el Sant Andreu van empatar a zero.

Duel català

Respecte a les eliminatòries d’ascens a Segona A, Barça B i Sabadell es van disputar la primera de les dues places que encara hi havia disponibles ahir i el Castellón i el Cornellà l’altra, després que Logroñés i Cartagena pugessin a la categoria de plata guanyant l’eliminatòria de campions. El primer duel a disputar-se va ser el català, on el Sabadell va aconseguir imposar-se per 1 gol a 2. Els blaugrana van posar-se per davant en el marcador amb un gol de Monchu al minut 37 de partit. Els arlequinats van seguir lluitant per l’ascens i van trobar el premi al començament de la segona meitat. Va ser al minut 47 quan el tarragoní Aleix Coch va posar l’empat a 1 rematant una centrada de córner. La remuntada la va firmar Néstor Querol al minut 74 en un partit que va comptar amb sis minuts de temps afegit. Al tancament d’aquesta edició, el duel entre el Castellón i el Cornellà encara no havia finalitzat, ja que va iniciar-se a les 22 h., i el resultat momentani era d'1-0. El campió de l’eliminatòria és qui guanya el quart bitllet per jugar a Segona A la temporada 2020-21