Diari Més

La FEB confirma la presència del CBT a la LEB Plata i competirà al grup Est

Els tarragonins lluitaran per la permanència a la categoria per seguir fent créixer el club

El club vol que Ferran Torres continuï una temporada més.

La FEB confirma la presència del CBT a la LEB Plata i competirà al grup EstEduard Hernando

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federación Española de Baloncesto (FEB) ha confirmar aquesta tarda la presència del CB Tarragona a LEB Plata després que el passat divendres el club grana entregués tota la documentació i l’aval corresponent per poder competir a la tercera categoria del bàsquet estatal. D’aquesta manera, després de tres temporades competint a la Lliga EBA, els blaus tornen a LEB Plata.

«És un pas endavant molt merescut, ens ho hem guanyat amb la gran lliga que hem fet enguany», explica el tècnic del CBT, Berni Álvarez, qui afegeix que «teníem la certesa que tot s’havia entregat bé, la documentació i l’aval, però fins que no veus el nom de l’equip dins dels grups de la lliga no n’estàs segur». El CBT ha aconseguit aquest ascens de categoria gràcies a una gran campanya en la temporada anterior, on va finalitzar en primera posició del grup C-B de la lliga EBA, quan la COVID-19 va obligar a aturar les competicions. A més, de les tres temporades que ha estat a la lliga EBA, en les dues últimes que s’han disputat, els tarragonins van fer mèrits per l’ascens, en la 2019-20, finalitzant líders destacats, sense poder disputar el play-off d’ascens per culpa de la COVID-19, i en la temporada 18-19 també van acabar líders del grup, van superar la primera fase d’ascens a LEB Plata però a l’última ronda es van quedar a les portes de l’ascens a Algesires.

El CBT quedarà inclòs al grup Est de la LEB Plata, on hi haurà els equips de Catalunya, Navarra, València, les Illes Balears, Múrcia, Castella-la Manxa i Canàries. En concret hi haurà 14 equips que seran el Barça, el Prat, el Pardinyes, L’Hospitalet, el Menorca, el Villarrobledo, l’Albacete, el Gran Canaria, el Benicarló, l’Hozono Global Jairis, el Cornellà i el Basket Navarra.

Una lliga més física

«Donarem continuïtat a molts jugadors que ens han permès assolir aquesta categoria, perquè s’ho mereixen i perquè tenen nivell», afirma Berni Álvarez, qui afegeix que «aquesta serà una lliga per aprendre, perquè la majoria no han jugat a LEB Plata, però també volem lluitar per la permanència per seguir fent créixer el club». Pel que fa a les diferències entre la lliga EBA i la LEB Plata, el tècnic destaca les físiques, ja que «els jugadors d’interior són molt més potents i és on podem notar més el canvi». Els blaus tenen previst iniciar la pretemporada la primera setmana de setembre, un mes abans que comenci la lliga.

tracking