Diari Més

La defensa del Nàstic queda tancada amb Joan Oriol i Marc Trilles

Amb l’arribada d’aquests dos futbolistes, només quedarà per solucionar la sortida de Juan Rodríguez

David Goldar lluitant per la pilota amb Joan Oriol.

La defensa del Nàstic queda tancada amb Joan Oriol i Marc TrillesLleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic 2020-21 ja va agafant forma tot i que, fins al moment, encara no s’ha oficialitzat cap dels tres fitxatges que ja estan tancats. Als noms de Gonzi i Marc Trilles, s’hi ha sumat aquesta setmana Joan Oriol. Amb aquests dos darrers futbolistes, el Nàstic dona per tancada la seva defensa en el capítol d’altes, però no en el de baixes, ja que buscarà donar sortida a Juan Rodríguez.

El lateral cambrilenc va anunciar diumenge que no renovaria amb el Lleida, club on ha militat les dues darreres temporades i arriba a Tarragona amb experiència a la categoria de bronze del futbol espanyol on ha jugat un total de 71 partits. Primer la temporada 2008-09 amb el Villarreal B, on va aconseguir l’ascens a Segona Divisió A, després la 17-18 amb el Cornellà i, finalment, amb el Lleida les temporades 18-19 i 19-20. Però Oriol, als seus 33 anys, no només té experiència a Segona B, sinó que també ha jugat a Segona Divisió A, de fet, és aquí on suma més partits disputats, un total de 118, i a Primera Divisió.

Aquests enfrontaments els ha disputat amb el Villarreal B, Villarreal i amb el Mallorca. En concret, amb els valencians en va disputar 33 la temporada 2008-09, on va aconseguir un gol, i 23 amb el primer equip dels groguets la temporada 2012-13 que va acabar amb l’ascens del Villarreal a Primera Divisió. Amb el Mallorca va jugar a la categoria de plata del futbol espanyol les temporades 15-16 i 16-17, quan va disputar un total de 62 partits. Si amb el Villarreal va aconseguir dos ascensos, un a Segona A i l’altre a Primera, amb els balears té un descens a Segona B, la temporada 16-17.

A l’elit del futbol espanyol, Oriol suma un total de 38 enfrontaments disputats, 27 amb el Villarreal, repartits entre les temporades 10-11 i 11-12, i 11 més amb Osasuna la temporada 13-14. A més, Oriol també té experiència en competicions europees, on va jugar l’Europa League i la Champions League amb el Villarreal.

En el currículum del lateral de Cambrils format al planter grana no consta només l’experiència nacional, sinó que també va provar sort a l’estranger. Concretament, Oriol va jugar mig any a la Championship, segona divisió anglesa, amb el Blackpool, des d’on va marxar a la Primera Divisió de Romania per jugar amb el Rapid de Bucharest i a la Superlliga grega amb l’Atromitos Athen.

Declaracions polèmiques

Caldrà esperar per veure com el Nou Estadi rep Joan Oriol, un futbolista de la casa però que aquesta temporada va criticar el club pel fet que «va fer caixa» amb ell quan aquest era jove. «Per mi no ha estat un partit especial, perquè jo no vaig debutar amb el Nàstic, van fer caixa amb mi, per tant d’especial no hi ha res», va argumentar Oriol en la roda de premsa posterior a l’enfrontament entre el Nàstic i el Lleida que va finalitzar en empat a 1. De fet, en aquest partit, el lateral vaencarar-se amb un aficionat que, una vegada finalitzat el duel, el va continuar increpant.

Amb els fitxatges de Joan Oriol i de Marc Trilles, tots dos procedents del Lleida, el Nàstic dona per tancada la defensa tarragonina que comptarà amb Bonilla i Oriol al lateral esquerre, Goldar, Rueda, Trilles i Domingo de centrals, i Albarrán al lateral dret, una posició que també pot ocupar Domingo, com ha demostrat anys enrere amb la Pobla de Mafumet. Així doncs, pel que fa a la defensa grana, només hi ha previst un moviment més, que serà la sortida de Juan Rodríguez, tot i que aquesta no serà senzilla, ja que el gallec, de moment, vol demostrar que pot ajudar al Nàstic a pujar a Segona A.

tracking