Diari Més

El Reus Deportiu comença una de les pretemporades més llargues

La COVID-19 encara no ha permès a la federació posar un calendari concret per l’inici de la lliga

La plantilla del Reus Deportiu abans d'iniciar el primer entrenament de la pretemporada.

El Reus Deportiu comença una de les pretemporades més llarguesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bola va tornar a rodar ahir al Palau d’Esports de Reus amb l’inici de la pretemporada del Reus Deportiu. Feia gairebé quatre mesos que les instal·lacions havien deixat d’acollir entrenaments i partits d’hoquei patins per la crisi sanitària de la COVID-19, i ara el Reus Deportiu ha iniciat la pretemporada encara que no sap quan podrà tornar a les competicions. Això fa que aquesta sigui una de les pretemporades més llargues, ja que «l’any passat només vam fer quatre setmanes perquè havíem de disputar la Supercopa, i altres temporades en fèiem cinc», explica el tècnic roig-i-negre, Jordi Garcia.

La Real Federación Española de Patinaje (RFEP) encara no ha posat un calendari concret per a l’inici de la lliga, ja que està pendent de les evolucions del coronavirus, però està previst que aquest 18 de juliol es reuneixi per proposar algunes dates. De moment, el club treballa en la mirada posada en la Copa del Rei que s’ha de disputar del 17 al 20 de setembre a la Corunya. Això fa que, ara mateix, el Reus Deportiu tingui una de les pretemporades més llargues, ja que estarà aproximadament nou setmanes entrenant sense competició oficial, a costa del que indiqui en els pròxims dies l’RFEP. Sobre aquest fet, Garcia detalla que «farem més setmanes, però la intensitat serà més baixa i anirem augmentant més progressivament», d’altra banda, el tècnic assegura que «estic content com han tornat els jugadors de l’aturada, perquè els hem anat posant exercicis individuals durant aquests mesos perquè entrenessin de manera individual».

El Reus Deportiu ha encetat amb il·lusió la nova temporada amb el retorn a casa de Raul Marín que, després de dos anys a l’Sporting de Portugal, ha tornat «més madur, amb més experiència i tindrà un rol diferent del d’abans», argumenta Garcia. A banda de Marín, els reusencs també han contractat a Felipe Castro, procedent del Quévert, i a Gerard Montes, procedent del Vila-seca i que arriba per compensar la marxa del segon porter reusenc, Luka Hernández. A aquests fitxatges cal sumar-li la incorporació al primer equip de Ferran Giménez. Per la seva banda, César Carballeira, Tiago Rafael i el ja esmentat Luka Hernández són les tres baixes per aquesta temporada. Amb aquests moviments, Jordi Garcia dona per tancada la plantilla, tot i que «cal estar atents al que pugui succeir en el mercat».

«Un pas enrere»

L’RFEP ha confirmat que l’OK Lliga 2020-21 la disputaran 16 equips, els 14 de l’any passat més els dos que ascendeixen de l’OK Lliga Plata, el CE Vendrell i el CH Mataró, i tornen a desaparèixer els play-off per decidir el títol de lliga, les competicions europees i els descensos. Per a Jordi Garcia, l’eliminació dels play-off és «un pas enrere» després que aquesta darrera temporada es tornessin a incloure, tot i que no es van poder disputar per la crisi del coronavirus. Sense aquestes eliminatòries pel títol, es torna a premiar la regularitat d’un equip i, en aquest cas, Barça i Liceo parteixen en avantatge perquè, per pressupost, són els qui poden tenir les plantilles més llargues i competitives. Amb tot, «nosaltres per història i il·lusió som iguals o superiors als rivals, i competirem de tu a tu com sempre, per aconseguir el màxim de títols que puguem», expressa Jordi Garcia.

tracking