Diari Més

El CBT rebrà 60.000 euros per part de l'Ajuntament per competir a LEB Plata

El club presentarà l’aval de 62.750 euros per poder competir en aquesta categoria aquest divendres, diners reunits gràcies a espònsors privats

Imatge d'arxiu d'un partit del CBT al pavelló del Serrallo la temporada 2019-20.

El CBT rebrà 60.000 euros per part de l'Ajuntament per competir a LEB PlataEduard Hernando

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CBT competirà la pròxima temporada a LEB Plata i ho farà després de reunir els 62.750 euros d’aval que demanen des de la Federación Española de Baloncesto (FEB) a tots els clubs que han de competir en aquesta categoria. El passat divendres, el plenari de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar atorgar 60.000 euros al club tarragoní per facilitar la seva inscripció, tot i que l’entitat no podrà disposar d’aquest ingrés fins d’aquí a unes setmanes.

«Agraïm aquesta modificació de crèdit que va realitzar l’Ajuntament per ajudar-nos amb una subvenció que ens pertoca, com als altres clubs esportius de la ciutat, pel conveni que vam signar ara fa 10 anys», exposa el president del CBT, Jacint Rodríguez, qui afegeix que «no podrem disposar d’aquests diners per aquest divendres, quan hem de fer l’ingrés a la FEB, però ens ajudaran a poder competir en aquesta categoria». Aquests 60.000 euros formen part d’un avançament de la subvenció que està prevista per als diversos clubs esportius de la ciutat i que, en total, ha d’aportar 210.000 euros al CBT.

Aquest 17 de juliol el club haurà d’abonar els 62.750 euros que exigeix la FEB per poder competir a la tercera divisió del bàsquet estatal, que corresponen als 8.500 euros del 50% de la inscripció i els 54.000 euros d’aval. Una vegada s’hagi presentat aquesta quantitat, el club ja estarà inscrit correctament a LEB Plata, categoria a la qual ha aconseguit accedir gràcies a una campanya gairebé perfecta en la qual va finalitzar líder del grup C de la conferència B de la lliga EBA i que donava dret a disputar els play-off d’ascens a LEB Plata, uns partits que van quedar cancel·lats per la COVID-19.

«Il·lusió i moltes incerteses»

«Tenim il·lusió i moltes incerteses de cara a la temporada vinent», afirma el president cebetista, qui exposa que «la COVID-19 ens ha complicat a tots molt la vida, a nivell econòmic ens ha fet perdre alguns patrocinis perquè veuen com perilla la viabilitat del seu negoci i en l’àmbit esportiu no sabem com afectarà a l’inici de la competició».

En el vessant esportiu, el president del CBT es mostra il·lusionat perquè el club ha tornat a LEB Plata, categoria a la qual va haver de renunciar fa tres temporades per problemes econòmics. «Ara tornem a una categoria que el cos tècnic i els jugadors s’han guanyat a la pista amb una temporada excel·lent».

La federació va fer oficial el passat 3 de juliol com serà la temporada 2020-21 a LEB Plata amb un augment dels equips, ja que hi ha ascensos però no descensos. En total, els 28 equips quedaran dividits en dos grups de 14 que disputaran un total de 26 jornades. Els campions d’aquesta fase regular, jugaran l’eliminatòria d’ascens a LEB Or a dos partits i el que perdi passarà als quarts de final del play-off que disputaran aquells que hagin finalitzat entre la segona i la vuitena plaça dels dos grups de la fase regular i que lluitaran per les altres dues places disponibles de LEB Or. D’altra banda, aquells que en aquesta lliga regular de 14 equips hagin finalitzat en les dues darreres posicions baixaran a la lliga EBA com també ho faran els dos perdedors de la fase de descens que emparellarà l’onzè i el dotzè classificat de les dues lligues.

tracking