Diari Més

Adrián Rosales assumeix el repte de ser segon del filial del Barça femení

El tarragoní canvia el cos tècnic del juvenil del Nàstic per l’equip de la Ciutat Comtal, on afrontarà el repte més gran de la seva trajectòria

Adrián Rosales, uniformat amb els colors del Nàstic.

Adrián Rosales assumeix el repte de ser segon del filial del Barça femeníCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha ocasions en les quals el futbol apareix i desapareix en la vida d’una persona. Pot entrar-hi per passió o per vocació, entre d’altres, i pot fugir-ne temporalment per motius familiars, tant positius, com pot ser formar una família pròpia, o nefastos, com la pèrdua d’un pare. Per totes aquestes situacions ha passat un jove de 29 anys que la pròxima temporada portarà la bandera de Tarragona fins a la Ciutat Comtal, ja que serà l’encarregat de dirigir el filial femení del Futbol Club Barcelona.

Adrián Rosales ha passat de formar part del cos tècnic del juvenil A del Gimnàstic de Tarragona, entrenat per Dani Vidal, a fer-se càrrec de la major de les aventures de la seva vida esportiva. Serà segon entrenador del filial del Barça, que actuarà la pròxima temporada en el Reto Iberdrola, la segona categoria en importància a nivell nacional en futbol femení.

Ser segon d’un equip com el Barça té una gran responsabilitat i, per a Rosales, serà un doble repte, ja que serà la primera ocasió en la qual el tarragoní serà un dels responsables d’un equip de noies, les quals també tindran un objectiu per duplicat. Primer, competir al màxim possible per poder ser de les millors de la categoria de plata i, segon, lluitar per tenir l’oportunitat de pujar al primer equip, considerat un dels millors del continent europeu durant les últimes temporades.

La carrera esportiva del jove tarragoní ha tingut dues vies. La primera, la del futbol amateur i de formació i, la segona, la de la Barça Academy, l’escola dirigida a nens i nenes d’entre sis i divuit anys que busca proporcionar un entorn formatiu per a tots ells.

El Torreforta

Rosales ha estat molts anys al CDC Torreforta. De fet, el seu actual president, Luis García, ha estat com a un oncle per a ell, tot i que no tenen llaços sanguinis. Garcia li va donar l’oportunitat de formar part, per exemple, de l’equip de Primera Catalana que, amb José Miguel López a la banqueta, va estar a punt de pujar a Tercera Divisió.

Després d’una pausa, va arribar el moment de tornar a l’acció. L’actual segon entrenador del Barça B va passar per la base del CF Sant Salvador, vinculada al Nàstic i, temps després, va passar al propi Gimnàstic de Tarragona. Concretament, a fer tasques de càmera i anàlisi, on va estar gairebé dues temporades, abans de fer el salt al FC Barcelona. CE Santes Creus també ha estat una de les aturades del jove tarragoní.

Paral·lelament, Adrián Rosales es va sentir atret per la metodologia Barça i, gràcies a les bones referències que havia aconseguit en els seus clubs anteriors, va passar a formar part de la família blaugrana. Cursant actualment el tercer nivell d’entrenador després de passar el primer i el segon amb èxit, el tècnic no vol posar-se cap sostre i té la intenció de deixar el pavelló ben alt.

tracking