Diari Més

Fórmula 1

Mercedes tenyeix de negre els seus monoplaces contra el racisme i la discriminació

El vigent campió del món, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas utilitzaran granotes negres i adaptaran el disseny dels seus cascos

Aspecte que lluiran els vehicles de Fórmula 1 de Mercedes aquesta temporada.

Mercedes tenyeix de negre els seus monoplaces contra el racisme i la discriminació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escuderia Mercedes de Fórmula 1 va anunciar aquest dilluns que els seus monoplaces seran negres, en lloc de platejats, durant aquesta temporada en una declaració «contra el racisme i la discriminació en totes les seves formes».

La base dels cotxes del britànic Lewis Hamilton i del finlandès Valtteri Bottas serà totalment negra, unint-se al moviment «Black Lives Matter» que es va desfermar en les últimes setmanes després de la mort per asfíxia de George Floyd als Estats Units, víctima de la violència policial.

«Aquest moviment ens ha fet veure que necessitem noves mesures i accions en la lluita contra el racisme i contra totes les formes de discriminació. Com a equip, hem utilitzat les últimes setmanes per a escoltar les perspectives dels membres del nostre equip, per a aprendre i per a reflexionar sobre com és el nostre equip avui i com volem que sigui en el futur», va explicar Mercedes en un comunicat.

En l'organització, només el 3 per cent de les persones s'identifiquen amb un grup ètnic minoritari i només el 12 per cent són dones. «Aquesta falta de diversitat mostra que necessitem trobar nous enfocaments per a atreure talent de moltes àrees de la societat que actualment no aconseguim. Sabem que el nostre equip serà més fort si podem atreure talents del grup més ampli possible i estem compromesos a aconseguir això a través d'una acció positiva», va apuntar l'equip a manera d'autocrítica.

Mercedes afrontarà 2020 amb la promesa pública de «millorar la diversitat» dins de l'equip i amb una declaració contra del racisme i totes les formes de discriminació. Inclourà la frase «End Racism» (acaba amb el racisme) en l'halo dels seus monoplaces i exhibirà l'etiqueta #WeRaceAsOne (correm com un) en els retrovisors del W11.

A més, abans que finalitzi aquesta temporada, Mercedes té previst anunciar la creació d'un programa de diversitat i inclusió per a sensibilitzar als membres del seu equip, millorar els processos de reclutament i desenvolupament, l'accessibilitat i fomentar iniciatives educatives específiques per a fer costat a persones talentoses d'entorns poc representats perquè puguin aspirar a arribar a la Fórmula 1.

«En les últimes setmanes, els esdeveniments a tot el món han reforçat la importància de continuar lluitant contra el racisme i totes les formes de discriminació. A Mercedes sabem que la força de la nostra organització resideix en la diversitat de la nostra gent i estem orgullosos de poder utilitzar una de les nostres plataformes globals més destacades per a assenyalar el nostre compromís amb aquest principi fonamental de la nostra societat i el nostre negoci», va comentar Markus Schaefer, membre del Consell d'Administració de Daimler AG i president no executiu de l'equip Mercedes-AMG Petronas F1.

Per part seva, el director de l'equip, Toto Wolff, va subratllar que el racisme i la discriminació no tenen cabuda en la societat, en l'automobilisme o en el seu equip.

«Aquesta és una creença central a Mercedes. Però tenir la mentalitat i les creences correctes no és suficient si romanem en silenci. Desitgem usar la nostra veu i la nostra plataforma global per a defensar el respecte i la igualtat. Les Fletxes Platejades correran de negre durant tota la temporada 2020 per a mostrar el nostre compromís amb una major diversitat dins del nostre equip i del nostre esport. No ens allunyarem de les nostres febleses en aquesta àrea, ni del progrés que encara hem de fer. Tenim un compromís públic de prendre mesures positives. Tenim la intenció de trobar i atreure els millors talents amb la màxima varietat possible i crear camins creïbles perquè puguin arribar al nostre esport, a fi de construir un equip més fort i divers en el futur», va afegir.

Lewis Hamilton, vigent campió del món, i el seu company Valtteri Bottas utilitzaran granotes negres i adaptaran el disseny dels seus cascos.

«Jo he experimentat personalment el racisme i vaig veure a la meva família i amics experimentar racisme. Estic parlant des del cor quan demano un canvi», va exposar el pilot anglès, sis vegades campió del món.

«M'agradaria agrair enormement a Toto i a la Junta de Mercedes per prendre's el temps per a escoltar, parlar i comprendre realment les meves experiències i la meva passió i per fer aquesta important declaració que estem disposats a canviar, millorar i construir un llegat que vagi més enllà de l'esport. Podem ser els líders i començar a construir més diversitat dins del nostre propi negoci. Això enviarà un missatge tan fort que donarà a uns altres la confiança per a començar un diàleg sobre com poden implementar el canvi», va afirmar.

Bottas va lamentar que a la Fórmula 1 encara existeixin «barreres per a les persones que provenen d'entorns que tradicionalment no han estat part de l'esport». «El racisme i la discriminació no tenen lloc en el nostre esport o en la nostra societat i estic orgullós d'estar amb l'equip, amb Lewis i amb Mercedes-Benz en fer aquesta important declaració», va remarcar.

tracking