Diari Més

El Gimnàstic vol una plantilla més curta en una temporada més breu

El nou format de competició serà sinònim de menys enfrontaments i, per tant, plantilles amb menys homes

Romain Habran no compta de cara a la pròxima temporada.

El Gimnàstic vol una plantilla més curta en una temporada més breuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus no tan sols ha afectat a nivell futbolístic a la temporada 2019-20. Els efectes col·laterals esportius d’aquesta pandèmia són molts i, en el cas que li ocupa al Gimnàstic de Tarragona, es traduiran en una Segona Divisió B 2020-21 molt diferent a la que s’ha viscut en les darreres temporades.

La «nova» i circumstancial Segona B serà molt més breu. Hi haurà 98 equips, que es dividiran en cinc grups i, a la vegada, aquests en subgrups. Gairebé tots seran de deu equips, encara que n’hi haurà dos de nou, per a assolir aquests 98. Encara no està definida com serà aquesta nova Segona B, quants partits es disputaran ni com es desenvoluparan amb exactitud els ascensos i els descensos. L’únic que se sap del cert, de moment, és que serà més breu.

Aquesta brevetat comportarà canvis en la majoria de les plantilles. La majoria dels planters de Segona Divisió B seran més curts, o sigui, que comptaran amb menys efectius. És una situació lògica, tenint en compte que amb menys partits, menys jugadors seran necessaris. En els equips amb filial, com és el cas del Gimnàstic, les plantilles es retallaran de dues maneres. Una, amb menys jugadors del primer equip i, dues, amb una aposta més ferma pels futbolistes sub-23 i, com a conseqüència, en els jugadors del filial.

A Tarragona tenen molt clar que, a banda de totes aquestes circumstàncies, el pressupost serà sensiblement inferior al de les darreres campanyes. Una plantilla amb menys jugadors ajudarà també a poder complir amb els objectius econòmics, que són gairebé tan importants com els esportius, els quals passaran, sense excusa, per tornar a la Segona Divisió A.

De moment, són dues les baixes confirmades a Tarragona. Es tracta de Javi Márquez i de Bernabé Barragán, els quals no han renovat el seu contracte amb l’entitat grana. Al mateix temps, hi ha un fitxatge tancat, com és el del central Marc Trilles, procedent del Lleida. També han retornat al seu equip de procedència Fausto Tienza i Fran Carbia. Tenint en compte que Carbia interessa al Nàstic i que té moltes possibilitats d’acabar fitxant, fins ara es comptabilitzarien quatre baixes i dues altes. Vindrà un porter per substituir Bernabé i un altre per intercanviar la posició de suplent amb Cheick. Està pendent també el fitxatge d’un lateral esquerre i d’un centrecampista, més un altre mig sub-23. En total, sis altes i quatre baixes.

Com a mínim, marxarà un central (Juan Rodríguez) i dos jugadors atacants, deixant de banda els Romain Habran i Joel Marín, que tornaran però sense tenir lloc a l’equip. Per tant, rescindiran. Si es té en compte el centrecampista sub-23 com a jugador del primer equip, hi haurà un futbolista menys que la passada temporada. Si compta amb fitxa de la Pobla i se’l comptabilitza com a futbolista del filial, estaríem parlant de dos jugadors menys.

A dia d’avui, aquests són els números amb què està treballant un Gimnàstic al qual encara li resta molta feina per endavant en la planificació de la pròxima temporada. Això sí, amb tot el temps del món perquè, fins a l’octubre, no hi haurà futbol a Segona B.

tracking