Diari Més

«El meu ascens és el del Nàstic»

El president de la Penya Grana de Santander està convençut que l’equip del seu cor tornarà a l’elit

Titi puja Peña Cabarga acompanyat de dos amics que el van ajudar durant tot l'ascens.

«El meu ascens és el del Nàstic»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona creua fronteres. Arreu del país, aficionats i aficionades vetllen per l’equip del seu cor de la forma que millor poden fer-ho centenars de persones que tenen el sentiment grana i que desitgen sempre el millor per a l’entitat que presideix Josep Maria Andreu.

Un dels màxims exponents de l’exportació del club tarragoní arreu d’Espanya és la Penya Grana de Santander, que ja ha assistit, en els darrers anys, a algun partit del seu equip. «Era més senzill fer-ho quan el Nàstic estava a Segona A, ja que venia més a prop de Santander, però nosaltres tenim el cor i la ment posada sempre en Tarragona», assegura José Alberto Cano, conegut entre els seus com a Titi.

Ell és el president de la penya i, ara fa gairebé un any, va realitzar un gran gest. Va pujar en bicicleta un dels ports més complicats en el territori càntabre, com va ser Peña Cabarga. Ho va fer, durant part del seu trajecte, amb la samarreta del Gimnàstic de Tarragona, per a desitjar-li els seus millors desitjos a l’entitat del seu cor.

No va poder ajudar aquest gest sobre dues rodes la temporada passada, però enguany Titi ho té clar: «El meu ascens, és el del Nàstic». El màxim responsable d’una penya humil però molt entregada té clar que «el Nàstic tornarà a Segona A aviat i espero que l’ascens que vaig realitzar jo a Peña Cabarga sigui el mateix que faci l’equip aquesta temporada».

La Penya Grana de Santander s’ubica a Dajano, en un bar en el qual veure quadres, material divers i fotografies relacionades amb el Nàstic de Tarragona no és gens estrany. De fet, camioners i gent de pas s’han aturat en algunes ocasions i, sorpresos, han preguntat. «Què fan aquí aquestes fotos i aquestes samarretes?». La resposta és molt senzilla: «És que som del Nàstic i aquí només existeix aquest equip per a nosaltres».

Peña Cabarga és un dels ascensos més complicats que es poden trobar a Cantàbria, però Titi va poder completar el repte. Ara bé, no ho va fer sol. L’exciclista professional Nando Pacheco el va acompanyar durant el dur trajecte, en el qual les temperatures van acompanyar en un gran dia per a Titi, el mateix Pacheco i un gran amic d’ambdós. El coneixen com a Sprinter, i també és un amant de les dues rodes.

Els dos acompanyants de Titi, que el van assessorar i ajudar en tot moment, van mostrar-se molt feliços quan el president de la penya va arribar a dalt de tot i, amb les magnífiques vistes, va fotografiar-se amb la samarreta del club grana esperant que allò enviés forces al conjunt tarragoní.

Titi no descarta realitzar alguna altra proesa similar en breu, sobretot si el Nàstic aconsegueix aquest ascens que li donaria l’oportunitat de tornar al futbol professional. «Ja veurem», assegura, a l’espera que el futbol torni a l’acció. A partir de mitjans d’octubre, podrà tornar a veure en acció a l’equip de Toni Seligrat.

El president de la penya, amb la samarreta del Nàstic.

«El meu ascens és el del Nàstic»Diari Més

tracking