Diari Més

Confiança total en Thomas Amang

El davanter de 22 anys no ha tingut sort amb les lesions, però ell i el club esperen que sigui la temporada de la seva explosió

Thomas Amang disputa una pilota durant el Nàstic-Valencia Mestalla de la passada temporada.

Confiança total en Thomas AmangGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thomas Amang ha demanat la revàlida. El jove davanter vol triomfar al Gimnàstic de Tarragona i té per davant intentar fer-ho en una temporada en la qual, si les lesions el respecten, pot ser un futbolista important en l’equip que va apostar per ell en desembarcar al futbol espanyol.

El club grana té clar que s’hauran de produir baixes a la davantera, però també té assumit que no pot deixar marxar un futbolista que, encara amb un any més de contracte, ha demostrat mitjançant poques pinzellades que apunta maneres i que la Segona Divisió B i el Nàstic poden ser el seu trampolí.

Amang va arribar el passat mercat d’estiu a Tarragona com a un futbolista completament desconegut. Li va costar molt entrar en joc i, entre la baixa forma i les esmentades lesions, que mai han deixat de molestar-lo, no va tenir la possibilitat de demostrar el seu potencial. Algunes ràfegues molt puntuals indicaven que aquest futbolista té alguna cosa que el farà triomfar.

Té 22 anys i tota una carrera per endavant, però també té moltes coses a millorar. És fort, potent i veloç, però, en ocasions, massa impulsiu. Ha de saber mesurar millor les seves accions i decisions, però totes aquestes característiques unides a la polivalència que ha demostrat, el converteixen en un futbolista molt interessant per al Nàstic de Toni Seligrat.

És un davanter que pot actuar com a «9» pur i dur, encara que actua millor acompanyant a un davanter referència. A més, jugant a la banda també destaca, per la seva verticalitat i la seva velocitat, els quals el converteixen en un futbolista que pot fer molt de mal sobretot quan els partits estiguin trencats, amb pujades i baixades i amb la necessitat de futbolistes que ataquin sense pensar-s’ho dues vegades.

Amb la samarreta grana, Amang ha jugat pocs minuts. Cinc partits de Lliga i dos de Copa del Rei, sempre a estones i mai començant i acabant un duel. En el campionat lliguer, van ser 185 minuts més 76 en Copa del Rei. En total, 261 minuts, una xifra més que pobre tenint en compte la seva joventut i la seva projecció. Per aquest mateix motiu, Amang ha d’esborrar completament la campanya passada i començar de zero.

Dos gols contra l’Olot

Dues dianes ha marcat Amang de grana. Va ser en un duel èpic. El jugador va sortir a tretze minuts del final dels 120 que havia de durar l’eliminatòria de Copa del Rei, que havia marxat a la pròrroga. Era l’últim recurs que tenia Toni Seligrat i el jugador va enamorar en un instant al Nou Estadi. Dues accions de mèrit i dues dianes que van servir als tarragonins per guanyar 3-1 i fer el pas de ronda a un equip que, tres dies després, va perdre al mateix Nou Estadi contra l’Hércules en un dels molts partits per oblidar que va protagonitzar la passada temporada.

L’atac del Nàstic compta amb molts efectius ara mateix, motiu pel qual hi haurà baixes de cara a la pròxima temporada. Amb Gerard Oliva recentment renovat, també tenen contracte Pedro Martín, el mateix Amang, Pol Ballesteros, Brugui, Pol Prats, Ferran Giner i Jonathan Pereira, a banda de Romain Habran i Joel Marín, que tornaran després de les seves respectives cessions. Aquests dos, amb total seguretat, no continuaran a Tarragona i, per tant, hauran de buscar-se la vida, esportivament parlant, en un altre club. A banda, es produirà alguna baixa més entre la resta d’atacants.

tracking