Diari Més

Veure Pedro Martín jugar a la banda no serà estrany el pròxim curs

El davanter ja va actuar amb el Nàstic a la dreta en alguns moments i, a Segona A, els millors minuts els va tenir a l’esquerra

Pedro Martín protegeix una esfèrica durant el Nàstic-Llagostera de la passada temporada.

Veure Pedro Martín jugar a la banda no serà estrany el pròxim cursGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Seligrat té pràcticament perfilat l’atac del Gimnàstic de Tarragona de la pròxima temporada. L’entrenador grana, que va segellar la seva renovació la passada setmana, sap que falten pocs reforços per a completar la seva plantilla però, si no hi ha canvis d’opinió de darrera hora, la zona del camp que patirà menys modificacions serà la davantera. L’avantatge amb el qual parteix el Nàstic és que molts dels seus futbolistes de la part d’atac són polivalents, tal com ha demostrat, per exemple, Pedro Martín, que la pròxima temporada tindrà protagonisme a les bandes tot i ser principalment un 9.

En les posicions capdavanteres, en les quals també s’hi inclouen ambdues bandes, hi haurà una gran quantitat de futbolistes. Actualment, amb contracte hi ha Pol Ballesteros, Pol Prats, Brugui, Thomas Amang, Ferran Giner, Pedro Martín, Gerard Oliva i Jonathan Pereira. Prats serà una espècie de «fitxatge», ja que tornarà després de la seva lesió i, a banda, el club farà tot el possible per a intentar el fitxatge de Fran Carbia, que és propietat de l’Ibiza.

Així les coses, si acaba venint Carbia, serà necessari donar entre una i dues baixes de la llista anterior, ja que l’overbooking a la plantilla grana pot ser important. Dos futbolistes per lloc amb un altre com a comodí serien més que suficients. Set jugadors per a quatre posicions (dos extrems i dos puntes o dos extrems, mitja punta i punta) fan que el club pugui donar per tancada aquesta zona del camp.

Un dels futbolistes que tornarà a ser dels que juguin molts minuts serà un Pedro Martín que, la passada temporada, ja va demostrar que s’adapta perfectament a jugar en els cantons. Ho va demostrar, per a posar un exemple, a Olot, on Martín va ser protagonista amb un gol que va marcar partint de la seva banda dreta. El Nàstic va perdre 2-1, però Martín va demostrar que podia actuar en aquesta banda sense desentonar. Ho va fer en alguna ocasió més amb Xavi Bartolo a la banqueta, encara que fos un extrem dret «fals» i també va caure a la banda amb Toni Seligrat.

Oliva és el ‘9’

Un dels motius pels quals Pedro Martín serà important a la banda és, principalment, perquè Gerard Oliva és el 9 més nat que té el conjunt grana a les seves files. En partits en els quals el Nàstic actuï amb un 4-2-3-1, Oliva seria el punta i Pedro actuaria en alguna de les dues bandes. Almenys, aquesta és la idea que té un Seligrat que tampoc renunciarà al 4-4-2 amb els seus dos killers jugant junts.

Pedro Martín, a més, ha demostrat la seva polivalència en etapes anteriors. Amb el Mirandés, a Segona Divisió A, l’andalús va destacar jugant per banda esquerra. És una posició una mica més desconeguda a Tarragona, però Toni Seligrat valora molt seriosament que sigui un dels que més actuï en aquesta banda, ja que creu que li pot treure rendiment. L’entrenador del Nàstic, amb aquesta aturada tan llarga per culpa del coronavirus, té molt de temps per a pensar i, de ben segur, que farà moltes proves abans que es posi en marxa la 2020-21.

tracking