Diari Més

Romain Habran i Joel Marín, 'patates calentes' per al Nàstic 2020-21

Ambdós futbolistes tornaran després de cessió i tenen molt complicat formar part de la plantilla grana que buscarà l’ascens

Romain Habran, durant un moment del Nàstic-Llagostera disputat la temporada 2019-20.

Romain Habran i Joel Marín, 'patates calentes' per al Nàstic 2020-21Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acabada la temporada, és el moment que tornin els jugadors cedits. El Gimnàstic de Tarragona va prestar a dos futbolistes aquesta temporada i tots dos ja es poden tornar a considerar grana. Es tracta de Romain Habran i de Joel Marín, dos jugadors que no van acabar de trobar el seu lloc a Tarragona i que, en el mercat d’hivern, van buscar una sortida per a continuar amb les seves respectives progressions.

Cap dels dos té futur al Nàstic 2020-21, cadascun d’ells per un motiu ben diferent. Habran, que va arribar com a la màxima estrella de l’equip en una temporada en la qual el Nàstic havia de ser un dels dominadors del grup tercer de Segona Divisió B, va fracassar estrepitosament. No va demostrar en cap moment que fos cap crack. Ni tan sols va posar sobre la taula credencials per a argumentar que era un futbolista que podia ser important a la categoria de bronze del futbol espanyol.

El francès va arribar del PSG, amb tot el que això comporta. Era un extrem que havia de deixar en evidència els laterals de la categoria i, en molts partits, va ser tot el contrari. Va quedar retratat contra rivals molt més humils i en cap moment va demostrar qualitat, velocitat ni intel·ligència sobre la gespa. D’oportunitats, en va tenir moltes i, tot i això, mai va ser capaç de respondre a l’immens esforç que va realitzar el club a l’hora de contractar-lo.

Habran va disputar al llarg de la temporada un total de 742 minuts, repartits en 16 enfrontaments amb la samarreta grana. El francès, de 25 anys, tan sols va destacar en un parell de duels, però mai va ser important en un Nàstic que s’enfonsava i s’enfonsava, fins que en el mercat d’hivern va decidir realitzar un canvi radical en la seva plantilla. Un únic gol va marcar Habran a Tarragona, idèntica xifra assolida a Melilla, on va disputar cinc enfrontaments, quatre d’ells com a titular. Allí tampoc ha acabat de quallar.

Pel que fa a Joel Marín, mai ha tingut l’oportunitat de demostrar tot el seu potencial. Un atacant versàtil i entregat que, tot i els mals resultats, mai va poder mostrar les seves habilitats sobre la gespa. Per aquest mateix motiu, va marxar cedit al Badalona, on tampoc va tenir opcions, almenys totes les que ell voldria. Al Nàstic tan sols va disputar nou minuts, contra el Castellón. A Badalona, va tenir set aparicions entre Lliga i Copa, tot i que mai va acabar de consolidar-se. Existeix la possibilitat que marxi com a cedit, encara que el més probable és que es desvinculi de l’entitat grana.

tracking