Diari Més

El CV Sant Pere i Sant Pau es queda sense ascens i es mantindrà a Superlliga 2

Qui si puja de categoria és el Cevol Torredembarra, que competirà, per primera vegada, a Superlliga 2

Els jugadors i entrenador del CV SPiSP en el darrer partit jugat.

El CV Sant Pere i Sant Pau confirma la seva presència a la Copa PríncipeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CV Sant Pere i Sant Pau no jugarà a Superlliga Masculina, la màxima categoria estatal de voleibol, la temporada vinent.La Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) ha confirmat la forma en la qual es jugaran les seves competicions la temporada 2020-21, després de decidir que la Superliga masculina passarà de 12 a 14 clubs, ja que no hi haurà descensos aquesta campanya, al contrari que la femenina, única categoria en la qual es manté que baixin 2 i continuïn 12 equips.

Tot i que ha decidit que no hi hagi descensos, si que hi haurà ascensos, tot i que aquests no es disputaran en un play-off com marca el reglament. Aquesta fase d'ascens l'haurien de disputar el Barça i el Sant Pere i Sant Pau, del grup B, i el Boiro i el Dumbría de l'A, però a causa del coronavirus, la federació ha decidit que siguin els dos primers classificats aquells que pugin a la màxima categoria estatal. Aquests seran el Barça i el Boiro. Una decisió que deixa a Superlliga Masculina 2 al CV Sant Pere i Sant Pau, tot i la seva extraordinària campanya. Amb aquests ascensos i sense descensos, la Superlliga Masculina passarà de 12 a 14 equips.

Derbi tarragoní a Superlliga Masculina 2

En la Superliga 2 masculina, no descendirà cap equip i ascendiran aquells dels 3 grups de Primera divisió que tenien alguna possibilitat d'anar a la fase final d'aquesta competició si aquesta no s'hagués interromput: CUV Alcorcón, Moreno Sáez Sporting Soria, SAD Record, Suac Sant Roque Batán, Cevol Torredembarra, CN Sabadell, CV Muro, CV València i SDVP Sedka Núvies. D'aquesta manera, després d'una gran temporada a Primera Maculina, el Cevol Torredembarra ha aconseguit un ascens històric, sense necessitat de disputar la fase d'ascens, gràcies a una gran temporada que l'ha portat a liderar el grup durant pràcticament tota la lliga.

En el cas de la Superliga Femenina (Lliga Iberdrola) 10 dels seus 12 equips sí que van expressar la seva oposició a un augment per a passar de 12 a 14 en la temporada 2020-21, per la qual cosa es mantindran 12 clubs. La decisió aprovada és que descendeixin els dos últims en el moment de donar-se per finalitzada la competició (CV Barça i CV Sant Cugat) i que ascendeixi el primer classificat de cada grup de la Superliga 2, segons estava la classificació en el moment de donar-se per finalitzada la competició: Arenal Emevé i CV Vall D’Hebron.

Tampoc hi haurà descensos en la Superliga 2 femenina i d'igual forma que en l'anterior ascendirà els clubs dels 3 grups de Primera divisió que tenien alguna possibilitat d'anar a la Fase Final d'aquesta competició si aquesta no s'hagués interromput: CV Sanse, Voleibol Sant Just, Fertiberia Els Camps, CD Heidelberg, DSV CV Sant Cugat, IBSA CV CCO 7 Palmes, Opportunity CD Atarfe, CV València, AVG 2008 i Sonneil Benidorm.

Respecte a la Primera divisió masculina i femenina, tampoc hi haurà descensos i pujaran directament 3 equips de la Segona divisió nacional. La resta de possibles vacants fins a 36 es completarà amb possibles renúncies a ascens a Superlliga 2 o amb equips de Segona Divisió Nacional segons l'ordre de classificació en aquesta.

La RFEVB ha assenyalat que aquestes decisions s'han adoptat d'acord amb les recomanacions de la resolució del Consell Superior d'Esports (CSD) davant la situació actual i l'atenció a criteris d'objectivitat, integritat, justícia esportiva i resultats competitius.

tracking