Diari Més

Europa torna a ballar al ritme del futbol amb quatre lligues actives

Estònia ha estat el darrer país a arrencar, després que o fessin Illes Fèroe i Alemanya; Bielorússia mai es va aturar

Un moment del Werder Bremen-Bayer Leverkusen d'aquest passat cap de setmana.

Europa torna a ballar al ritme del futbol amb quatre lligues activesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estònia, les Illes Fèroe, Alemanya i Bielorússia són els quatre països europeus que, a dia d’avui, gaudeixen del futbol al màxim nivell. Poc a poc, tots els països estan realitzant la seva particular desescalada després que el coronavirus estigui remetent o, com a mínim, suavitzant aquestes xifres que fan tant de mal i que, dia a dia, demostren que aquesta pandèmia és el pitjor que li ha passat al món en els darrers anys.

Dos d’aquests quatre països tenen una peculiaritat en comú, que és la mateixa que tindran la gran majoria quan es reprengui l’activitat futbolística arreu del planeta. Tret de Bielorússia i de les Illes Fèroe, juguen sense públic. Les autoritats sanitàries han determinat que no és possible posar en marxa esdeveniments en els quals s’hi pugui aplegar un nombre de persones tan elevat com acostuma a succeir en els camps de futbol i, per tant, de moment, l’esport rei es gaudirà a porta tancada: per televisió o per ràdio.

Els bielorusos mai van deixar de gaudir de futbol cap de setmana rere cap de setmana. El president del país sempre va deixar clar que el coronavirus no era, per a ell, un problema a l’hora de continuar amb la vida quotidiana i, per tant, el futbol no en va ser una excepció.

El primer a tornar a veure futbol després d’aturar-se per culpa del coronavirus va ser les Illes Fèroe. S’han disputat ja dues jornades des del seu retorn i, fins i tot, ja s’està permetent l’entrada de públic, tot i que es mostraven molt escèptics al principi.

Tot seguit li va tocar el torn a Alemanya. Per la qualitat competitiva d’aquest país, ha estat la notícia més aplaudida pels amants al futbol ja que, espectadors de tots els països, han pogut veure en acció el Bayern Munich o el Borussia Dortmund, dues de les entitats amb més cartell a nivell europeu. El retorn de la Bundesliga ha estat un dels fets més seguits. També ha recuperat la seva activitat Estònia, el darrer de tots ells. La resta de països europeus amb les lligues en curs tenen previst iniciar-les en les pròximes setmanes.

tracking