Diari Més

Les promocions d'ascens a Segona A i a Segona B s'iniciaran el 18 de juliol

L’RFEF anuncia les dates per a finalitzar els campionats, les quals estan pendents del que diguin les autoritats

El Castellón és un dels equips que disputarà la promoció.

Les promocions d'ascens a Segona A i a Segona B s'iniciaran el 18 de juliolGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les promocions d’ascens a Segona Divisió A i a Segona Divisió B ja tenen data. La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va anunciar aquest dimarts que la seva proposta per a finalitzar les competicions de Segona Divisió B i de Tercera Divisió, de manera que «es disputarien les fases d’ascens en la segona quinzena de juliol, des del dia 18, i en els dies d’agost que siguin necessaris per a la fase addicional de Tercera Divisió».

Aquesta situació provocaria que els campionats, en el millor dels casos, acabessin a l’agost, o sigui, uns dos mesos més del que estava previst inicialment, abans que comencés la crisi del coronavirus. Aquests calendaris estarien sempre supeditats a les accions que decideixi adoptar «en cada moment el Govern en matèria de sanitat i mobilitat», segons detallava la Federació mitjançant un comunicat.

L’ens federatiu ha decidit posar data al retorn a la competició perquè considera «convenient posar aquestes línies de treball en coneixement dels clubs per tal d’ajudar-los a situar-se i perquè puguin adoptar les decisions que considerin més pertinents en cada moment, tot i que es tracta d’una circular informativa i el seu contingut ha de ser aprovat pels òrgans competents de la Federació o, en el seu cas, de l’Administració Pública».

Tot i que aquestes dates estan condicionades sempre a l’Estat d’Alarma, la Federació ha anunciat a tots els clubs que hauran d’inscriure’s al play-off abans del 4 de juny a les dues del migdia. Es tracta simplement d’un formalisme, ja que els setze equips que l’han de disputar estan clars i definits. Com a líders dels quatre grups de Segona A es disputaran l’ascens a la categoria de plata del futbol espanyol Atlético Baleares, Logroñés, Castellón i Cartagena. Els segons van ser Ibiza, Cultural Leonesa, Barcelona B i Marbella. Els tercers, Atlético de Madrid B, Athletic Club B, Sabadell i Badajoz, mentre que els quarts van ser Peña Deportiva, Valladolid B, Cornellà i Yeclano.

Perjudicial per a la resta

Els grans perjudicats per aquesta decisió seran els jugadors i els clubs que no participin en aquesta fase d’ascens. La jornada del 15 de març ja no es va disputar i, si la lliga acaba a l’agost, és probable que finalitzi a l’octubre. Si la 2020-21 arrenqués el 15 d’octubre, seran set mesos justos, encara que la previsió és que sigui una mica més tard.

Així, els jugadors hauran estat sense trepitjar un camp de futbol durant més de set mesos. Ells i el seu físic ho patiran, així com també en sortiran perjudicades les entitats que els tenen en nòmina, ja que hauran de buscar la fórmula per no abaixar la persiana i poder competir amb les màximes prestacions.

tracking