Diari Més

L'RFEF trasllada a Competició noves dades de l'Operació Oikos

L'enfrontament del Nàstic contra l'Osca de maig de 2018 està encara sota investigació per possible tripijoc  

Pol domingo, durant un partit amb el Nàstic

El filial del Nàstic centra totes les mirades de la banqueta del duel a CastàliaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha informat aquest dissabte que, a través del departament d'Integritat, ha traslladat al Comitè de Competició «les noves informacions disponibles en el marc de l'OperacióOikos, que està vinculada al presumpte tripijoc de partits, perquè aquest òrgan determini si poguessin existir responsabilitats disciplinàries».

La RFEF recorda que «va denunciar davant la Fiscalia aquests presumptes fets al maig de 2018, després de rebre un informe de la UEFA en el qual s'alertava de possibles greus irregularitats».

La federació està personada en aquesta causa, que actualment coneix el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d'Osca, com a acusació particular, i «col·labora activament amb la Justícia per a evitar conductes allunyades del joc net, en considerar que la integritat i l'exemplaritat han de prevaler sempre en el futbol espanyol, tractant de garantir sempre les mateixes».

«Va ser La RFEF la que va portar el presumpte tripijoc de l'Osca-Nástica la Fiscalia després de rebre un informe procedent de la UEFA el 29 de maig de 2018. Concretament, s'indicava una situació anormal entorn dels mercats d'apostes que indicaven la possible manipulació d'aquesta trobada. La RFEF va donar immediatament trasllat d'aquesta situació al Comitè de Competició», agrega.

Així mateix recorda que «el citat òrgan de la RFEF va acordar obrir un expedient disciplinari extraordinari per la possible comissió d'una o més infraccions a les normes esportives generals, procediment que va quedar en suspens després de la decisió de traslladar a la Fiscalia General de l'Estat-Ministeri Fiscal tota aquesta informació, en considerar que podria ser constitutiu d'infracció penal».

Ara el Comitè de Competició ha d'analitzar la nova informació, després de la decisió adoptada per la RFEF d'elevar a aquest òrgan tota la informació de la qual disposa en aquests moments perquè determini si pogués existir infracció a les normes disciplinàries.

La RFEF afegeix que «respecta el principi de presumpció d'innocència de les persones objecte de la recerca. Des de la RFEF és la nostra obligació posar en coneixement dels òrgans disciplinaris en aquest cas, qualsevol circumstància que pogués ser constitutiva d'infracció. Així mateix, vol manifestar una vegada més que realitza i realitzarà totes les actuacions precises per a defensar la integritat de les competicions futbolístiques, tant des del punt de vista preventiu com des del de denúncia als òrgans disciplinaris, administratius i judicials competents, de manera diligent com s'ha fet tant al maig de 2018 com el divendres»

tracking