Diari Més

Instal·lacions esportives municipals volen reobrir portes el 8 de juny

El retorn a l’activitat serà quan arrenqui la Fase 3 sempre i quan es compleixin les condicions de seguretat

La Zona Esportiva de Torredembarra roman tancada al públic aquests dies.

Instal·lacions esportives municipals volen reobrir portes el 8 de junyAjuntament de Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fase 3 del desconfinament. Aquest serà el moment en el qual obriran portes les instal·lacions esportives municipals sempre que tot vagi com la seda i no hi hagi motius per a un retrocés. En altres paraules, els principals equipaments tornaran a tenir activitat a partir del 8 de juny. Així ho han anat afirmant alguns consistoris de forma oficial i, d’altres, en ser preguntats per aquest diari. Això sí, tots els ajuntaments tenen una cosa clara: hi haurà activitat esportiva sempre que es pugui assegurar la màxima seguretat i l’obertura es realitzi amb els paràmetres que posi sobre la taula el govern de l’Estat.

Tarragona va fer-ho oficial ahir. «Hem decidit ser prudents amb l’inici de l’obertura de les instal·lacions esportives municipals i hem elaborat un pla intern per mirar de garantir el màxim possible la seguretat dels esportistes i usuaris dintre dels equipaments municipals de la ciutat. Per tant, ens posem com a fita obrir a partir de la tercera fase a aquelles instal·lacions que sigui possible», va manifestar la regidora d’Esports, María José López. De fet, Tarragona forma part activa de la Taula de Treball del Sector Esportiu Municipal del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, on es treballa conjuntament per unir esforços i compartir criteris relacionats amb la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 i l’afectació als serveis esportius municipals.

Pel que fa a Reus, sense oferir una data concreta, van exactament pel mateix camí. En declaracions a Diari Més, fonts municipals van detallar que «Reus treballa amb la Fase 3 com a escenari, tot i que estem pendents d’analitzar l’evolució de la pandèmia i les mesures que haguem d’adoptar». El consistori reusenc va recordar, a més, que «vam ser àgils a l’hora d’aplicar les mesures de tancament, però apostem per la prudència a l’hora de reobrir els serveis municipals».

A Valls encara no han pres una decisió sobre la data d’obertura d’instal·lacions, tot i que van assegurar que estan fent «tot el possible» per quan es decideixi posar-les en marxa. Tot i això, des del consistori vallenc van recordar que «els atletes d’alt nivell sí que poden disposar de les instal·lacions –tal com permet el govern–». L’atleta Marta Galimany pot entrenar a la pista d’atletisme, mentre que el patinador Àlex Molina pot disposar de la nova pista poliesportiva a l’aire lliure del Complex Esportiu del Vilar.

Esportistes d’elit

En una situació similar es troben a Torredembarra, on la Zona Esportiva i el Pavelló els Caus estan tancats, tot i que sí que els poden fer servir els atletes Berta Castells i Aaron Sola. No està confirmat de forma oficial, però la data del 8 de juny també és a l’horitzó torrenc.

A Salou també pensen el 8 de juny. En declaracions a aquest mitjà, el regidor d’Esports, Dani López, va detallar que «la data amb què es treballa per tornar a obrir les instal·lacions és quan arribem a la Fase 3. Aleshores, serà quan ens plantegem obrir». Això sí, igual que en la resta de municipis, «dependrà de les condicions que hi hagi per a poder practicar esport».

A Vila-seca, igual que a la resta de municipis. «Des de l’àrea d’Esports s’està treballant en la possibilitat per realitzar la reobertura de les instal·lacions sempre que es pugui segons les autoritats sanitàries corresponents. L’obertura està prevista per quan entrem en Fase 3, o sigui, la segona setmana de juny», asseguren del consistori vila-secà a aquest mitjà.

La Pobla de Mafumet va exactament en la mateixa línia que les localitats veïnes. Des del consistori es remeten a la Taula de Treball del Sector Esportiu abans esmentada i remarquen que «vam decidir obrir les instal·lacions municipals entre el 8 i el 10 de juny, o en les dates corresponents a la tercera fase».

tracking