Diari Més

Oriol Pozo: «Hauríem tingut opcions de disputar la fase d'ascens a LEB»

L’entrenador del masculí del CB Valls valora com a «positiva» la temporada tot i la joventut i la inexperiència de la seva plantilla

Un moment del CBT-Valls de la primera volta de la temporada 2019-20.

Oriol Pozo: «Hauríem tingut opcions de disputar la fase d'ascens a LEB»J Borrachero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les lligues catalanes de bàsquet han abaixat el teló. No hi haurà descensos, però sí ascensos, tot i que aquests no es disputaran mitjançant els habituals play-off, en els quals hi podria haver participat el primer equip masculí del

CB Valls, el qual ha donat per finalitzada la temporada de forma definitiva.

Segons Oriol Pozo, entrenador del conjunt vallenc, «ha estat una autèntica llàstima. Quedant cinc jornades, amb el calendari que teníem i tenint en compte el nivell que estàvem oferint, crec que hauríem tingut moltes opcions de classificar-nos per a la fase d’ascens». El coronavirus ha aturat tota competició, encara que, per a Pozo, hi ha una cosa més important: la salut. «Entenem que és una situació de força major, a nivell mundial. L’únic que podem fer és acceptar les decisions que s’han pres i, suspendre la temporada, era el més encertat», manifesta el tècnic.

Pel que fa a l’actuació dels seus al llarg de la 2019-20, Pozo és de l’opinió que s’han fet bé les coses, tot i la joventut i la inexperiència dels jugadors. Segons el seu parer, «ha estat una temporada molt positiva. Hi ha hagut moltes cares noves, i hem comptat amb jugadors molt joves. Per a molts, era el primer o el segon any que jugaven en aquesta categoria i, per tant, tenien molt poca experiència».

«L’equip va anar de menys a més. Al principi vam estar una mica irregulars i, a mesura que l’equip es va anar compactant, es va mostrar més sòlid. A l’inici rendíem a estones, barrejant algunes amb un nivell molt alt i d’altres no», continua l’entrenador, qui ja comença a pensar en el que ve. La 2020-21, comenci quan comenci, és l’esperança a la qual s’agafen tots els esportistes. En aquest sentit, detalla Pozo que «ara, tocarà centrar-nos en la temporada vinent. Estem tenint moltes converses i crec que s’hauria d’apostar per la continuïtat de la màxima gent d’aquest grup de jugadors».

No estava en mala dinàmica el CB Valls LEAR de Copa Catalunya. L’equip femení del club de la capital de l’Alt Camp havia millorat els resultats de la primera volta i es preparava per a un final de temporada esperançador, amb la permanència com a objectiu. «Vam començar la temporada amb molts dubtes. Vam tenir unes derrotes molt contundents i això ens va minar una mica la moral de l’equip, però ho vam anar aixecant i vam acabar la primera volta competint amb tots els rivals. Teníem moltes esperances poder sortir d’aquesta zona de play-out en què ens trobàvem», diu Benet Ibáñez, l’entrenador del conjunt vallenc.

Tot i això, «amb l’arribada de la COVID-19 no vam poder demostrar aquesta reacció», apunta l’entrenador, el qual ha vist com, a causa de la crisi del coronavirus, el Valls continuarà a Copa Catalunya. I és que «és un orgull que una ciutat com Valls tingui un equip a la màxima categoria». Ell assegura que, com a club, «acceptem la decisió que ha pres la Federació, i la temporada vinent volem demostrar que som equip de Copa Catalunya», afirma. Un any més, doncs, a l’elit.

tracking