Diari Més

El CBT es pot donar per ascendit i té a les seves mans el retorn a LEB

La Federació ha comunicat al club que, després de la renúncia del Vic, és ell qui té dret a pujar

Ferran Torres, en una acció del CBT-El Roser d'aquesta temporada.

El CBT es pot donar per ascendit i té a les seves mans el retorn a LEBCBT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Tarragona és virtualment equip de LEB Plata. Així li ha fet saber la Federació Catalana de Bàsquet, la qual li ha traslladat la renúncia del Vic a pujar de categoria. Per tant, li tocaria pujar als cebetistes, que estan per darrere dels osonencs pel que fa a millor coeficient en els partits disputats fins ara.

El coronavirus ha aturat tota competició esportiva. Mentre que alguns tornejos s’han donat per finalitzats, n’hi ha d’altres que encara estan pendents de resolució. Un d’ells és el d’EBA, categoria en la qual milita actualment l’equip tarragoní. La idea de la Federació Espanyola de Bàsquet és que finalitzin els campionats i que hi hagi sis ascensos, entre els quals està contemplat el del CBT. Ara, la pilota és a la teulada del Serrallo. Com sempre, els diners manaran i, en aquest sentit, l’entitat tarragonina torna a tenir els dubtes de cada temporada, sempre lligats a la vessant econòmica.

Joan Cortina, representant territorial de Tarragona a la Federació Catalana de Bàsquet (FCF), ha confirmat a aquest mitjà que són moltes les possibilitats que té l’equip cebetista de pujar. «Si volen i poden, seran equip de LEB», va dir, tot afegint que, «des de la Federació Catalana estem molt il·lusionats amb el fet que el CBT pugui pujar i que el Valls es pugui salvar. A més, també hi ha moltes opcions que el TGN Bàsquet pugui ascendir a Copa Catalunya». «Des de la Territorial de Tarragona intentarem ajudar a tots els equips que volien pujar de categoria», explica Cortina.

Aquestes són algunes de les conseqüències que tindrà el coronavirus en el món del bàsquet tarragoní, on, a nivell de base, també hi haurà diverses accions. «La Federació ha pres unes quantes mesures per a poder ajudar al màxim als clubs», diu el màxim representant territorial, que puntualitza que «estem negociant amb les corredories de les assegurances esportives perquè els clubs puguin tenir un retorn parcial del que han abonat aquesta temporada». També està previst que «retornem als clubs els diners de la borsa d’arbitratge, tal com vam prometre».

Pel que fa a dates d’inici de les competicions oficials, encara és aviat per a aventurar-se. El que està clar és que no es poden assegurar fases al juliol o, fins i tot, al setembre.

El retorn a les competicions estarà lligat sempre a l’obertura de les instal·lacions esportives i a què les autoritats assegurin que no hi ha risc de contagi.

tracking