Diari Més

Javi Márquez, Bernabé i Gerard Oliva acaben contracte el 30 de juny

També han de deixar el Nàstic, per tornar als seus equips d’origen Fran Carbia i Fausto Tienza

Bernabé Barragán, durant una acció del Nàstic-Valencia Mestalla de l'1 de març.

Javi Márquez, Bernabé i Gerard Oliva acaben contracte el 30 de junyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol està aturat i, en els pròxims dies s’anunciarà, de forma oficial, la finalització de la competició regular de Segona B i Tercera Divisió. Ara bé, aquests moments de pausa en el món esportiu obligats pel coronavirus són perfectes per als directors esportius, ja que poden estudiar, a més des de casa, les plantilles de la pròxima temporada. Aquest hauria de ser el cas d’un Sergi Parés que, com a màxim responsable esportiu grana, ha de dibuixar quin ha de ser el Gimnàstic de Tarragona de la temporada 2020-21.

En aquest nou Nàstic, que ha de ser ben diferent al de l’actual campanya, o almenys al que va començar el curs, alguns dels cromos que hi ha actualment canviaran d’equip. Molts futbolistes dels que tenen contracte estan a l’aire, però n’hi ha tres que, a partir del 30 de juny, finalitzen vinculació amb el club grana. De fet, són cinc comptant els cedits.

Els que acaben contracte són Javi Márquez, Bernabé Barragán i Gerard Oliva, mentre que els que han de tornar als seus clubs d’origen són Fran Carbia (Ibiza) i Fausto Tienza (Panathinaikos FC de Grècia). En aquests dos darrers casos, el rendiment ofert per sengles futbolistes ha fet que el Nàstic es plantegi seriosament tornar a anar a per ells aquest estiu, encara que, com que tenen contracte en vigor amb els seus respectius clubs, hi haurà d’haver negociació. Pel que fa als quatre restants, hi haurà de tot.

Javi Márquez havia de ser aquesta temporada l’home pel qual havia de passar tot el joc del Nàstic. Una lesió a principis de campanya que va anar a més amb el pas de les setmanes va provocar que Márquez no debutés fins al mes de desembre. Ha disputat tan sols nou partits, però sempre que és al camp, demostra que és aquell futbolista que posa seny en el joc. Ell sempre ha manifestat que es vol retirar a Tarragona i, si club i futbolista es posen d’acord, no hi hauria d’haver problema per a la seva continuïtat.

El tema de Bernabé Barragán és més complicat. En el passat mercat d’estiu, va demanar marxar perquè tenia una oferta del Málaga, equip de superior categoria. El Nàstic s’hi va negar en rodó, ja que la situació es va produir en el darrer dia de mercat. Al gener, va ser el club grana el que li va mostrar la porta de sortida al meta, tot i que, abans de concloure el mercat, club i futbolista van acordar continuar fins al 30 de juny. És complicat que es quedi, però en el món del futbol res és impossible.

Pel que fa a Gerard Oliva, el jugador ha ofert un molt bon rendiment i, en principi, la idea del Nàstic és oferir-li la renovació. És un futbolista que combina bé amb un davanter més menut, amb Pedro Martín i, fins i tot, juga bé quan ho fa sol a la punta d’atac. Amb l’arribada de Toni Seligrat ha guanyat protagonisme i, segurament, formarà part de la plantilla de la pròxima temporada.

tracking