Diari Més

La setmana que ve, data límit per a la resolució del final de la Segona B

Acabar la competició regular sense descensos i amb ascensos segueix sent l’opció amb més força

Pedro Martín, sobre la gespa d'un Nou Estadi que, segurament, no veurà més futbol la 2019-20.

La setmana que ve, data límit per a la resolució del final de la Segona BGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La resolució del final de la Segona Divisió B està a prop. De fet, serà la setmana vinent quan es coneixerà què passa amb tots i cadascun dels 80 equips que la 2019-20 militen a la categoria de bronze del futbol espanyol que s’han vist obligats a aturar la competició a causa del coronavirus.

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) veu com el temps se li tira a sobre i, per aquest motiu, no pot demorar més una decisió que va encaminada a finalitzar la lliga regular. De fet, ara mateix no hi ha una altra opció a l’horitzó que donar per finalitzat el campionat regular tot i que encara quedi una bona part per disputar-se.

Quan torni el futbol, que tornarà, caldrà veure de quina manera es pot dur a terme. Deixant de banda Primera i Segona Divisió, ja que en les categories professionals els drets televisius i tot el que mouen és com un gegant, el marge de temps és mínim. Començar a entrenar al maig-juny i a jugar al juliol podria significar disputar les eliminatòries d’ascens o descens cap al setembre, allargant possiblement els campionats fins a l’octubre i començant la temporada 2020-21 a finals d’any. Així les coses, la decisió de finalitzar la lliga regular 2019-20, tot i que no està presa al cent per cent, es pot donar per segura.

El que s’ha de decidir la setmana vinent és què passa amb els equips que volen pujar i amb els que no volen descendir. En principi, l’opció més probable és que no hi hagi descensos. Ara bé, caldrà determinar si hi ha ascensos de categoria. Els equips que estan a la part alta de Segona Divisió B creuen que han fet mèrits suficients per a jugar la pròxima campanya en una categoria superior. Alguns l’estan anomenant Segona Divisió B Pro, que seria una categoria intermèdia entre l’«altra» Segona B i la Segona A.

Està per determinar si hi hauria promocions d’ascens a Segona A, amb què la Segona B es quedaria amb 76 equips, ja que quatre passarien a ser professionals. El problema rau en els ascensos de Tercera Divisió. Aquesta categoria també es pot donar per finalitzada, com la Segona B.

Ara bé, si hi hagués promocions d’ascens, es produiria un overbooking a la categoria de bronze que és el que no volen la majoria d’equips, ja que obligaria a grups més extensos o, fins i tot, a un cinquè grup.

Una nova categoria en dos anys

Aquest mitjà ha pogut saber que ja fa anys que s’estudia la possibilitat d’implantar una categoria intermèdia entre la Segona A i la Segona B. Ara bé, la idea no seria implantar-la aquesta pròxima temporada, aprofitant el desgavell esportiu que ha provocat la crisi del coronavirus, sinó que seria més aviat d’aquí a dues temporades. Seria una manera de premiar els equips més potents del territori nacional que, per motius esportius, no estiguin jugant ni a Primera ni a Segona A.

tracking