Diari Més

Solidaritat

«Quan les coses van malament és quan cal esforçar-se i fer pinya»

La penya de RCD Espanyol lliura viseres protectores als hospitals de Tarragona amb fons propis

El lliurament del material protector als sanitaris de Santa Tecla.

«Quan les coses van malament és quan cal esforçar-se i fer pinya»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La penya de RCD Espanyol té una cosa clara, que ha après dins i fora del camp, i és que quan les coses es posen més difícils és el moment de mantenir-se units i ajudar-se els uns als altres. Per això, els més de 150 integrants que formen part d’aquesta penya tarragonina van decidir actuar davant la situació d’emergència que estem vivint a causa de la COVID-19.

«Vam sentir-nos amb l’obligació moral de fer alguna cosa i de donar suport als sanitaris que s’estan esforçant per ajudar a tota la població», explica Carlos Albiol, president de l’entitat blanc-i-blava. Van analitzar què podien fer per ajudar i, després de parlar amb metges i infermeres dels hospitals de la ciutat, van veure que el que més necessitaven eren equips de protecció. A través de diversos contactes, van trobar un equip de voluntaris de Cambrils i de Reus que fabriquen viseres per a personal sanitari. «Vam contactar amb aquesta gent que s’està esforçant moltíssim i vam realitzar una aportació amb donacions dels socis i del que teníem estalviat d’iniciatives com Sant Jordi o Santa Tecla per tal que poguessin continuar adquirint material i fer més viseres», explica Albiol.

Finalment, la setmana passada, van poder lliurar personalment unes 200 viseres a l’Hospital de Santa Tecla. En els pròxims dies, esperen realitzar una nova donació a l’Hospital Joan XXIII. «Els membres de la penya estem orgullosos d’haver pogut fer una petita contribució, malgrat preferiríem que l’ajuda no fos necessària, el personal sanitari hauria de tenir el material que li cal per treballar», admet Albiol.

No és la primera vegada que aquesta penya, nascuda l’agost de 2016, fa accions solidàries, i és que aquests gestos estan entre els seus objectius com a entitat. «Intentem traslladar els nostres valors com a club als problemes del carrer, sempre diem que volem fer un món més blanc-i-blau», diu Albiol i afegeix que «a la penya hi ha molts nens i volem ser un exemple per a ells, intentem ensenyar que cal ajudar a altres persones quan ho necessiten i que quan les coses van malament és quan cal esforçar-se i fer més pinya», conclou.

La idea de la penya blanc-i-blava ha començat a estendre’s també entre alguns equips del futbol base i en particular, els de l’Escola Sant Pau han volgut adherir-se a la iniciativa i recaptar aportacions per comprar material i continuar fent les viseres.

Les vies per conèixer més sobre la iniciativa són el mail de l’entitat: pericosdetarragona@gmail.com.

tracking