Diari Més

El Reus Deportiu es nega a tornar a competir més enllà del 30 de juny

El club reusenc tampoc li veu «sentit a jugar a porta tancada» i veu «improbable» acabar la 2019-20

Els jugadors del Reus Deportiu continuen a l'expectativa, esperant esdeveniments.

El Reus Deportiu es nega a tornar a competir més enllà del 30 de junyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reus Deportiu ha posat condicions per a tornar a competir. En joc l’OK Lliga i la Lliga Europea, les màximes categories nacional i europea, respectivament, la crisi del coronavirus ha obligat a aturar-ho tot, una aturada que, segons l’entitat de la capital del Baix Camp, va encaminada a una suspensió definitiva. «Tenint en compte la situació actual, el Reus Deportiu veu extremadament improbable la tornada a la competició», explica l’entitat en un comunicat en el qual ha posat condicions per tornar a trepitjar la pista.

El passat 5 d’abril, la Real Federación Española de Patinaje (RFEP) es va reunir amb l’Associació de Clubs, els quals van deixar clara la seva postura. La del Reus Deportiu es basava en quatre condicions per a tornar a la competició. La primera és que l’equip «tan sols acceptarà la represa de la competició si es pot disputar en condicions de seguretat i en les condicions sanitàries òptimes perquè no es posi en risc la salut de cap participant o aficionat».

En segon terme, el Reus «s’oposa a jugar més enllà del 30 de juny, data en la qual finalitzen els contractes dels jugadors amb els seus respectius clubs. Per tant, incorreríem en duplicitat de contractes i en impossibilitat de complir contractes signats». Aquesta era una de les màximes preocupacions dels clubs, tant a nivell nacional com europeu. Fins ara, els de la capital del Baix Camp no s’havien posicionat, però ara han deixat ben clares les seves intencions.

Sempre amb públic

La tercera de les condicions és jugar amb els seus animant des de les graderies, ja que «no li veiem sentit a jugar a porta tancada». «Entenem que l’afició és part de l’espectacle, pel que sense ells es perd gran part de l’atractiu de la competició. En cas que es pugui disputar a porta oberta serà, òbviament, en condicions de seguretat per a la salut de tothom, des de jugadors, cossos tècnics i àrbitres fins al públic», manifesta el Reus.

Finalment, «després de sis setmanes de confinament per por a reprendre la competició deixant als jugadors amb tan sols quinze dies de preparació i tenint en compte que els partits es disputarien en ple estiu, no veiem responsable ni sensat posar en perill la integritat física dels jugadors ni exposar-los de tal forma», ja que, segons el club reusenc, el mínim haurien de ser de quatre a cinc setmanes.

tracking