Diari Més

La 38a Olimpíada Escolar de Reus continuarà l'activitat des de casa

‘Canal Reus TV’ emetrà vídeos dels exercicis que realitzaran els joves durant el confinament

Un partit de bàsquet de l'edició actual de l'Olimpíada Escolar.

La 38a Olimpíada Escolar de Reus continuarà l'activitat des de casaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el repte #OlimpíadaEscolarACasa, l’Ajuntament de Reus, el Consell Esportiu del Baix Camp i Canal Reus TV han pres la determinació de continuar endavant amb la 38a edició de l’Olimpíada Escolar, que es va veure interrompuda a causa de l’ordre de confinament decretada per l’Estat arran de la crisi del coronavirus.

El regidor d’Esports del consistori reusenc, Josep Cuerba, va detallar aquest dimecres en una roda de premsa telemàtica que la idea és poder posar en marxa activitats des de casa relacionades amb l’esport perquè es pugui finalitzar l’Olimpíada, d’una forma molt diferent. «Tots els nens del Camp de Tarragona hi poden participar», explica el regidor, tot detallant que «han de gravar un vídeo des de casa, amb l’ajuda de qui sigui, practicant un esport. L’han d’enviar a Canal Reus TV i, a partir de la setmana vinent, després de les notícies, els emetrà».

Així ho va confirmar Sergi Vallhornat, director de Canal Reus TV, que va apuntar que «rebrem els vídeos que ens puguin enviar els escolars, després editarem petites càpsules (segments informatius amb temes útils d’interès públic amb la funció de difondre informació d’actualitat) de tres minuts i les emetrem quan acabin els informatius perquè puguin tenir el màxim ressò». «També estaran disponibles en els nostres canals digitals», va argumentar Vallhonrat, que aprofitar per apuntar que «la periodicitat dependrà del nombre de vídeos».

A tall d’exemple, durant la presentació es van poder visualitzar dos exemples de vídeo. En un d’ells, el Biel, de tan sols tres anys, nedava dins de la banyera i es presentava d’aquesta manera: «Sóc el Biel, tinc tres anys i em quedo a casa». En la mateixa línia la Maria, de set anys, pedalava en una bicicleta estàtica i també assegurava que «em quedo a casa», la consigna més repetida durant aquests dies de confinament.

La creativitat i l’enginy

Per la seva banda, Josep Llebaria, president del Consell Esportiu del Baix Camp, es felicitava per la decisió presa tot argumentant que «creiem que la nova iniciativa segueix fidel a l’esperit de l’Olimpíada Escolar i hi sumem valors com la creativitat i l’enginy per fer esport a casa, en un espai reduït». «Estem segurs que els nostres nens i nenes ens sorprendran», va finalitzar Llebaria.

Josep Cuerba va apuntar la necessitat de continuar amb una activitat històrica ja a la ciutat i apel·lava a l’originalitat. «Les circumstàncies ens obliguen a ser enginyosos i creatius», va especificar, tot recordant que «l’emergència sanitària està afectant les nostres vides, però la nostra responsabilitat és que ens afectin el menys possible. Si no podem mantenir l’Olimpíada Escolar sí que podem mantenir l’esperit i els valors que porten les olimpíades».

El passat 10 de març l’Ajuntament de Reus va enviar un comunicat en el qual detallava que «la voluntat de l’Ajuntament i del Consell Esportiu del Baix Camp és reprendre la celebració d’aquest esdeveniment abans que acabi el curs, sempre que la situació ho permeti i les recomanacions en matèria de salut pública així ho indiquin». Dit i fet, ja que l’Olimpíada, tot i que d’una altra manera molt diferent, s’acabarà portant a terme.

Uns 2.300 escolars de 51 centres educatius de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre es van inscriure en aquesta edició de l’Olimpíada, que havia de durar fins al 27 de març, però que es va ajornar poc després de començar.

tracking