Diari Més

La Federació Espanyola i l'AFE aposten per partits cada 72 hores

El president de LaLiga, Javier Tebas, lamenta no haver arribat cap acord amb el sindicat de futbolistes

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol.

La Federació Espanyola i l'AFE aposten per partits cada 72 horesRFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Seguiment de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en la qual participen LaLiga i l’Associació de Futbolistes (AFE), va marcar ahir pautes per a la possible represa de les competicions dirigides a garantir la salut i amb un marge mínim de 72 hores entre els partits per a cada equip.

Segons va informar l’RFEF, en la reunió telemàtica amb participació de LaLiga i els sindicats de jugadors, la federació va deixar clar el seu frontal rebuig al fet que els futbolistes juguin cada 48 hores, per la qual cosa el mínim entre cada partit de cada equip serà de 72 hores.

Davant la possible represa de les competicions, durant els mesos de maig, juny, juliol o agost, s’atendrà especialment la disputa de partits en els quals les condicions de calor, radiació solar i humitat siguin contràries a la salut dels futbolistes.

A més, d’acord amb els informes dels experts encarregats per part de l’òrgan federatiu, s’aprovaran dues pauses d’hidratació per temps per a combatre les elevades temperatures que es puguin donar en els mesos d’estiu.

L’RFEF va assenyalar que el seu president, Luis Rubiales, «va incidir en la importància de garantir la seguretat en el moment que el govern i les autoritats sanitàries aprovin el retorn del futbol».

Per altra banda, el president de LaLiga, Javier Tebas, es va mostrar segur que les competicions s’acabaran amb l’esforç de la UEFA per a moure les seves cites i va assegurar que els clubs espanyols no demanaran cap subvenció al Govern perquè es treballa per a assegurar el seu futur econòmic.

En una trobada amb mitjans internacionals el president va repassar la situació actual del futbol a Espanya i va comentar que en uns dies la majoria dels clubs espanyols hauran arribat a acords via Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o individuals i va considerar que «és un debat estèril» parlar de calendari, encara que va apuntar que la data del 6 de juny s’ha plantejat com a possible per al reinici.

Negociacions acabades

«Hem intentat un acord global amb el sindicat, però ahir mateix vam acabar les negociacions perquè és impossible», va dir Tebas. Els clubs han iniciat una doble via: una legal que permet la llei espanyola (ERTO), hi ha uns 8 clubs que ja s’han sotmès a aquesta llei i han reduït el 70% del salari/dia, i una altra sèrie de clubs està arribant a acords individuals amb els seus capitans acceptats per tota la plantilla. Hi ha diversos escenaris però mitjana general van del 20% si no es juga, un 10% si es juga a porta tancada i un 5% si es juga amb públic.

En els pròxims dies, la pràctica totalitat dels clubs del futbol espanyol hauran arribat a acords via ERTO o individuals. Estem treballant amb aquestes mesures amb els jugadors per a salvar el futur del futbol i d’això s’han d’adonar els jugadors.

El calendari

Sobre el calendari, Tebas va detallar que, «en l’àmbit esportiu, ni a Espanya ni a Europa s’ha plantejat aquesta qüestió perquè queden setmanes per a saber què succeirà. És un debat estèril que només genera conflicte d’interessos com està ocorrent en algun altre país, per tant aquest debat cal iniciar-lo en el moment en què sigui segur que no jugarem».

Finalment, va parlar sobre la represa de les competicions. Va detallar sobre aquest aspecte que «cal destacar l’esforç de la UEFA a moure i escurçar les seves competicions molt més que les nacionals per a poder optimitzar les dates que tenim i crec que aquest optimisme en els calendaris ens portarà a acabar, no puc assegurar si amb gent o sense gent, però que acabarem, segur».

tracking