Diari Més

Hoquei patins

L'hoquei patins es prepara per a finalitzar les competicions al juliol

«No alterarem en res les consignes que ens donin des dels governs», afirma Toni Miró, manager d’hoquei del FC Barcelona

Els jugadors del Reus Deportiu estan a l'expectativa de com evoluciona el coronavirus.

L'hoquei patins es prepara per a finalitzar les competicions al juliolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer és el primer i, per tant, no hi ha res més important ara mateix que intentar combatre de la millor manera el coronavirus i, no n’hi ha de més efectiva, segons les autoritats, que quedar-se a casa. Per tant, l’esport està quedant en un segon pla. Tot i això, resulta completament inevitable parlar de dates de competicions, situació en la qual, el futbol, és la modalitat que més pàgines està omplint. Ara bé, entre els molts esports que esperen data per a tornar a posar-se en marxa hi apareix l’hoquei patins. En la màxima competició nacional, l’OK Lliga, hi competeixen el Reus Deportiu i el Club Patí Calafell Tot L’Any.

També estan a l’aire les competicions europees, les quals podrien arribar a disputar-se durant el més de juliol. Ara bé, tot això són especulacions, ja que sempre haurà de dependre de l’evolució del virus, no tan sols a nivell nacional, sinó a nivell europeu, en el cas dels tornejos del vell continent.

Diari Més s’ha posat en contacte amb Toni Miró, manager esportiu de la secció d’hoquei patins del FC Barcelona. Ell i representants dels altres set clubs implicats en la Champions League (Reus Deportiu, Oliveirense, Noia Freixenet, Porto, Sporting de Portugal, Liceo i Benfica) van mantenir una reunió telemàtica el passat dijous en la qual es va avançar sobre possibles situacions.

Hi ha algunes premisses que són clares i que no tenen discussió. La primera, segons Miró, és que «no alterarem les consignes que ens donin els governs». En nom de l’European Hockey Clubs Association (EHCA), Toni Miró va detallar que també tenen molt clar que se li donarà prioritat, en el cas d’Espanya, a l’OK Lliga. «Estem detectant, pel que ens arriba de les institucions, que es prioritzarà les lligues nacionals», assegura, pel que «si és així, arribarem al mes de juliol disputant competicions (tant nacionals com europees). És una especulació de la qual s’està parlant, però juliol és molt possible».

Tot depèn, segons el responsable del Barça, «de quan poden tornar a entrenar a les pistes els jugadors». Una vegada puguin fer-ho, començaran a concretar-se terminis per a finalitzar les competicions, que ja es troben en el seu tram final.

Ara bé, arribar al mes de juliol competint suposa certs problemes. El principal és, segons recorda Toni Miró, que «molts jugadors finalitzen els seus contractes el 30 de juny. Per tant, si acabem jugant al juliol, haurem de tornar a seure i valorar totes les situacions possibles». De moment, ni cap jugador del Barça ni de cap club que ell conegui ha demanat marxar i no esperar que finalitzi l’ordre de confinament com, per exemple, sí que ha succeït amb alguns futbolistes. A Itàlia, però, alguns jugadors d’hoquei patins forans «han tornat al seu país com si les competicions haguessin finalitzat», un aspecte que sí preocupa entre els grans clubs». De moment, però, caldrà esperar esdeveniments.

tracking