Diari Més

Agents socials reclamen a la Generalitat «un pla Marsall» per a l'esport

La UFEC ja va organitzar el passat mes de gener una protesta històrica per millorar el finançament de l'activitat econòmica de Catalunya

Imatge d'arxiu de nois fent esport.

Agents socials reclamen a la Generalitat «un pla Marsall» per a l'esportUFEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diferents agents socials i esportius han mantingut aquest dilluns una reunió virtual amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres membres del seu govern per a reclamar «un pla Marshall» per a l'esport català, és a dir, un finançament a fons perdut per a donar viabilitat a aquest sector.

Així ho ha comunicat en un vídeo el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), GerardEsteva, qui ha assenyalat que en la trobada ambTorrai amb la consellera de la presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l'esport de Catalunya, GerardFigueras, els agents socials i esportius li han transmès «la necessitat d'un pla estructural per a donar viabilitat a les diferents entitats».

«Se li han explicat les penúries econòmiques que ara estem sofrint a causa de l'afectació del coronavirus. Se'ls ha explicat l'activitat de manera virtual que s'està duent a terme per part dels clubs i les federacions i, sobretot, se'ls ha demanat el pla Marshall que l'esport necessita; un finançament a fons perdut que ha de donar viabilitat a les nostres entitats. Si no anem tots de manera conjunta, el sector desapareixerà», ha assenyalat.

A més dels representants polítics i del president de laUFEC, en la trobada virtual d'aquest dilluns també han participat el director del Consell Català de l'esport, Antoni Reig; el director del CAR, Ramon Terrassa; el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, JoanFontseré; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; el president del Col·legi de Professionals de l'Esport, Pere Manuel; el president de la Volta, Rubèn Peris; i els presidents de la catalana de futbol (JoanSoteras) i bàsquet Ferran Aril, entre altres.

No és la primera vegada que l'esport català llança una crida de socors a la Generalitat, i més concretament liderada per laUFEC, perquè el gener passat va organitzar una protesta històrica per a millorar el finançament de l'activitat esportiva a Catalunya.

El 20 de gener, laUFECva portar al carrer una protesta per a alertar a la Generalitat de la falta de recursos econòmics i per a exigir que el govern català destinés un 1% del pressupost a l'esport.

LaUFECva emplaçar al fet que els seus associats, les federacions catalanes, es presentessin davant la Conselleria d'Economia per a reclamar el que aquest organisme esportiu va considerar «just per a l'esport: l'1% del pressupost de la Generalitat».

tracking