Diari Més

Els futbolistes de Primera i Segona Divisió remarquen que «el primer és la salut»

L'AFE ha emès un comunicat després d'una reunió amb els capitans dels equips d'aquestes dues lligues estatals

Jugadors del València entrenant a porta tancada a causa del coronavirus.

Les dos pròximes jornades de la lliga de futbol professional seran a porta tancadaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els futbolistes de Primera i Segona Divisió del futbol espanyol consideren, en relació amb la crisi sanitària pelcoronavirus, que «la primera preocupació i exigència és la salut» i que la competició «no ha de reprendre's fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin».

En un comunicat difós per l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), després de les reunions mantingudes amb capitans i representants de les primeres plantilles dels clubs de Primera i Segona Divisió, els jugadors reiteren que el calendari de competició «queda supeditat a les decisions de les autoritats sanitàries» i que tot queda «condicionat a la salut individual i a la protecció de la salut pública, la de tots els ciutadans i ciutadanes d'aquest país».

«La tornada a la competició, que suposa la volta als terrenys de joc i als nostres vestuaris», assenyalen, «requerirà d'un protocol que determini l'existència d'un coordinador de prevenció de riscos i especialista en pandèmies, que garanteixi la seguretat sanitària a tots els operadors que actuen en l'àmbit del futbol».

En relació amb elsERTOs, els futbolistes consideren «estrany que des deLaLigasecundi els mateixos, tenint en compte que el control econòmic, i la ben sanejada economia predicada des de la patronal, en relació amb els clubs, no ha suposat un matalàs per a una situació temporal de dos mesos, sent conscients que la competició ha estat suspesa i no cancel·lada».

«I tenint en compte», afegeixen, «que els mateixos clubs i els jugadors individualment estan arribant a acords pel que fa als salaris. El que no farem els futbolistes és que es deixin de garantir els nostres drets laborals».

Finalment, deixen clar que «la tornada a la competició no ha de fer-se sense una decisió expressa de les autoritats, perquè no es tracta del futbolista, sinó de tot el seu entorn. I en aquest sentit, si hem de dur a terme una iniciativa en el Congrés dels Diputats, el farem. La salut ha de ser cosa de tots».

tracking