Diari Més

Promouen un derbi als balcons Athletic-Real el dia de la final de Copa

Els aficionats de l'Athletic proposen decorar els balcons de Bilbao i Sant Sebastià amb les banderes de cada equip

Imatge d'arxiu de San Mamés.

Promouen un derbi als balcons Athletic-Real el dia de la final de CopaAthletic Club

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos afeccionats de l'AthleticClub promouen a través de les xarxes socials una quedada el 18 d'abril, dia en què s'anava a disputar la final de la Copa del Rei entre l'equip blanc-i-vermell i la Reial Societat, per a decorar els balcons de Bilbao i Sant Sebastià amb banderes de cada equip.

Aquesta iniciativa, a la qual han anomenat derbi als balcons, demana als seguidors de l'Athletica tenyir de vermell i blanc els seus habitatges i animar la jornada amb pintxopot (aperitiu amb beguda i punxo) ibilbainadas.

A la tarda, «després de l'aplaudiment sanitari», es proposa cantar en cada ciutat l'himne dels seus respectius equips per a finalitzar entonant la popular cançó basca deMikelLaboa TxoriaTxori.

L'Athleticno guanya la final de Copa, el seu torneig més estimat i el que s'ha adjudicat en 23 ocasions, des de 1984, mentre que la Real no alça el trofeu des de 1987.

La final, ajornada sense data per la pandèmia de coronavirus, fins que el govern espanyol consideri que es donen les condicions sanitàries adequades, es disputarà a Sevilla i és la primera ocasió que enfronta als grans del futbol basc.

tracking