Diari Més

Iglesias: «Ens ho hem de prendre amb força per quan s'aixequi la barrera»

El ciclista vallenc viu confinat a casa seva i lamenta profundament l’aparició del coronavirus i les seves conseqüències

Miquel Àngel Iglesias, a casa seva, a Montblanc.

Iglesias: «Ens ho hem de prendre amb força per quan s'aixequi la barrera»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miquel Àngel Iglesias està vivint els seus dies confinat a Montblanc, on està afincat des de fa deu anys. La seva dona i els seus tres fills (la petita de tan sols quatre anys i mig) són el que l’ajuda a passar millor els dies, tot i que amb la situació actual i els terribles estralls que està fent el coronavirus, resulta molt complicat no pensar-hi durant les 24 hores del dia.

Diari Més s’ha posat en contacte amb aquest mite del ciclisme que, sempre que es parla d’esport sobre dues rodes, es converteix en la bandera tarragonina. Amb grans èxits com a professional, ara és comentarista a Teledeporte, on comenta les més importants competicions d’un esport que enganxa a molts i que, amb els anys, no deixa de fer-ho.

Iglesias lamenta tot el que està succeint. «És molt dur el que passa des de fa uns dies», diu. Ell es consola amb la seva petita, que «té molta energia i està molt implicada» amb les tasques encomanades, ja que «fa els deures, dibuixa una mica i també practica activitat física suau».

Centrant-se en l’aspecte esportiu, Miquel Àngel Iglesias, de 58 anys, lamenta que «estem dins del sector que no pot tenir activitat professional», ja que els ciclistes, així com la resta de ciutadans, tenen prohibit practicar esport al carrer a Espanya per l’ordre de confinament decretat pel Govern de l’Estat. A banda, «també he hagut de tancar la meva botiga de bicicletes», ja que no està dins dels comerços que poden obrir durant l’estat d’alarma.

Iglesias recorda que «ara mateix s’estaria disputant la Volta a Catalunya», la qual havia de passar també per territori tarragoní. De fet, aquesta és una de les grans cites del calendari que, a causa de l’aparició del Covid-19, ha quedat suspesa.

L’exciclista professional passa el temps a casa amb la seva família però, en cap cas, s’oblida de l’activitat física: «Faig rodet cada dia. Tinc una rutina que no trenco, em llevo a dos quarts de set del matí i, sense sortir de casa, el meu dia a dia és com el d’abans». El rodet, per a ell, és una eina molt útil, ja que «aquests aparells t’ofereixen entrenar a un nivell mitjà-baix. L’important és quin atleta afronta millor aquesta situació i com l’afronta. Pot haver-hi gent que perdi la confiança però d’altres que ho visquin amb més positivisme».

El ciclista professional

El vallenc explica que, «quan tens un concepte molt professional, en aquest cas, del ciclisme, l’afectació és gran amb el que està passant. El calendari se’t trastoca, però crec que tothom s’ho ha de prendre amb força i amb il·lusió per quan s’aixequi la barrera». Així, l’optimisme i les ganes són, per a Iglesias, dos conceptes bàsics per a poder portar millor la situació actual.

Pel que fa al futur del ciclisme, Miquel Àngel Iglesias té clar que, qui millor es prepari, amb més garanties afrontarà les competicions, quan aquestes es reprenguin. «Hi ha països on deixen entrenar sobre l’asfalt, aquests partiran amb avantatge», diu, tot afegint que «estic convençut que el Tour de França es podria disputar, la data del Giro d’Itàlia s’ha de canviar i crec que la Vuelta Ciclista a Espanya també es podria disputar». Ell, a més, està a favor de les darreres decisions preses, com l’ajornament d’un any dels Jocs Olímpics de Tòquio. En aquest sentit, manifesta que «crec que tant Tòquio com el Comitè Olímpic Internacional han pres la decisió encertada.

«Que es pugui solucionar»

Deixant de banda l’esport, Iglesias es mostra molt solidari amb les persones que ho estan passant malament amb aquesta pandèmia. «Vull enviar tot el meu afecte i el meu suport a les famílies que han perdut persones. El més important és que la pandèmia es pugui solucionar i buscar les solucions que siguin necessàries. Ara, cal potenciar la vida interior familiar i la convivència. És el que ens toca viure».

El consell que donaria Iglesias és molt senzill: «Fer cas a les autoritats. És molt important allò que ens estan transmetent, que és clau per a vèncer aquest virus». Finalment, el vallenc apunta que «vull agrair enormement a tots els servidors públics el gran esforç que estan fent. No tindrem prou paraules als cossos de seguretat de l’Estat que estan desplegats i a una gran feina. I a la societat, que està treballant molt bé. A aquest virus el podrem guanyar».

tracking