Diari Més

El Nàstic prepara un ERTO a causa del coronavirus

Afectarà a tots els treballadors de la Societat Anònima Esportiva, entre ells la plantilla del primer equip, i l'entitat els compensarà posteriorment les pèrdues

Un onze del Nàstic de la present temporada.

El Nàstic farà un ERTO a causa del coronavirusNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona està preparant un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectarà al cent per cent dels treballadors del club, entre ells la plantilla i el cos tècnic del primer equip.

El club de la ciutat tarragonina enviarà tota la documentació en les pròximes hores, on reclamarà aquest ERTO i serà l'Estat el que haurà de decidir si la decisió va endavant o no, com succeeix amb totes i cadascuna de les peticions d'expedient d'aquest tipus.

El Nàstic ho justificarà detallant les grans pèrdues econòmiques que ha suposat l'aturada de la competició i tot el que això implica.

La crisi que ha provocat la pandèmia del coronavirus està estrenyent molt a tot el món a nivell econòmic i el club tarragoní no se n'ha pogut escapar. Sense cap mena de dubte, la salut de les persones i les vides humanes que s'està cobrant aquesta pandèmia són el més important, però la vida continua per a les entitats i, entre elles, els clubs esportius, que han d'intentar quadrar els números de la millor forma possible i, d'aquesta manera, minimitzar al màxim les pèrdues.

Per aquest mateix motiu, l'entitat realitzarà un ERTO a tots els seus treballadors, amb el qual aquests cobraran la prestació que ofereix l'Estat en aquests casos, sempre que acabi accedint a la petició del Nàstic. La prestació d'atur màxima és aproximadament d'uns 1.400 euros, amb què la diferència amb la majoria de nòmines de tècnics i jugadors és elevada. No tant amb la major part dels treballadors, que no castiguen tant la partida econòmica ni d'aquesta entitat ni de cap altra.

Tot i això, el club que presideix Josep Maria Andreu, compensarà als futbolistes i a la resta de treballadors posteriorment, amb mesures que encara està estudiant. El compromís és ferm, ja que el perjudici per a tothom serà important.

El Nàstic ajudarà a compensar les retribucions dels seus jugadors mitjançant complements que encara no estan tancats.

Hi ha clubs que ja han manifestat que no s'acolliran a cap ERTO i d'altres que sí, mentre que hi ha un tercer grup d'indecisos.

tracking